Kaluđerović: Sve je isto, samo njega nema. Tu je sada Duško Marković

Branilac Delje, advokatica Sanja Đurović ocijenila da je ukidno rješenje Višeg suda paušalno i konfuzno i da su sudije tog suda selektivno pristupili dokazima
388 pregleda 0 komentar(a)
Marko Milačić i Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić i Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.11.2016. 09:42h

Sve je isto, samo njega nema. Tu je sada Duško Marković. To je juče u Osnovnom sudu kazao Ninoslav Kaluđerović, u postupku u kome su on i još sedam osoba okrivljenih jer su mirno protestovali zbog loše situacije u državi.

Kaluđeroviću, Marku Milačiću, Bobanu Batrićeviću, Ireni Delji, Danilu Mrvaljeviću, Miru i Milki Radević i Aljoši Turoviću ponovo se sudi za nepostupanje po naredbi policije o udaljavanju, nakon što je Viši sud ukinuo oslobađajuću odluku.

Branilac Delje, advokatica Sanja Đurović ocijenila da je ukidno rješenje Višeg suda paušalno i konfuzno i da su sudije tog suda selektivno pristupili dokazima.

Ona je dodala i da su pogrešno interpretirane odbrane okrivljenih, jer su potpuno netačni navodi Višeg suda da su oni sjeli na ulicu dok je u toku bila intervencija prema huliganima.

"Činjenično stanje interpretiraju samo na osnovu iskaza pripadnika policije, a čak i njih pogrešno interpretiraju, dok druge iskaze i dokaze ignorišu", istakla je Đurović.

Suđenje je juče privedeno kraju, nakon što je sudija Goran Đuković odlučio da održi pretres u odsustvu Milačića, Radevića i Turovića, ali i da protivno volji advokata odbrane, pročita iskaze svjedoka koji nijesu došli juče, kao i da pročita zapisnik o već odgledanim snimcima.

Odbrana je konstatovala da je neophodno opet odgledati snimke spornog događaja, kako bi se utvrdilo da je ulica bila zatvorena za saobraćaj.

Sudija je rekao da za tim nema potrebe.

Traže od tužioca da odustane

Advokat Momčilo Knežević, branilac Turovića, predložio je tužiocu da odustane od krivičnog gonjenja optuženih, jer ne vidi suštinu daljeg vođenja postupka.

Mrvaljević je takođe istakao da je i studentu druge godine prava jasno da u njihovom ponašanju nema ni prekršaja, a kamoli krivičnog djela.

Tužilac Ivan Medojević je ipak ostao pri svom stavu, ne želeći da komentariše predlog advokata.

Bonus video: