Blic: Nikšićanin ranjen u Beogradu neće da sarađuje u istrazi

Napadač je navodno ispalio četiri metka u vrata džipa, ali je samo jedan pogodio Radovića i to u rame, piše "Blic"
514 pregleda 4 komentar(a)
Pištolj, pucnjava, Foto: Shutterstock
Pištolj, pucnjava, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2016. 09:11h

Radisav Radović (37), zvani Mićo, crnogorski državljanin koji je preksinoć ranjen u beogradskom naselju Senjak, nije želio da sarađuje u istrazi i otkrije ko je i zašto pucao u njega, piše "Blic".

Na Radovića, rođenog Nikšićanina, pucano je iz automobila u pokretu, i to u momentu kada je u blizini restorana "Šeher" ulazio u džip "porše kajen", beogradske registracije.

Napadač je navodno ispalio četiri metka u vrata džipa, ali je samo jedan pogodio Radovića i to u rame, piše "Blic".

Prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i pušten je kućno liječenje.

"Ranjeni muškarac nije želio da sarađuje i iznese svoje sumnje o motivu napada, kao i ko stoji iza toga. Napad na njega se tretira kao pokušaj ubistva, ali je moguće i da je ranjavanje u rame, upozorenje", kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

A motiva napada je, pretpostavlja se, u Radovićevim kriminalnim aktivnostim na zapadu i sjeveru Evrope, jer ga tamošnje policije dovode u vezu sa švercom kokaina i to sa zemljacima iz Crne Gore, piše "Blic".

Radović je godinama živio u Belgiji, gdje je ranjen, kako se sumnja, zbog sukoba u vezi sa drogom, a u Švedskoj, gdje je takođe boravio dugo, hapšen je zbog ilegalnog oružja.

Radović, Nikšićanin koji je kao dijete živio u Bijelom Polju, a zatim se preselio u Beograd na školovanje, podoficir je vojske. Nije međutim nikada nije radio u službi već se posle diplomiranja na Vojnoj akademiji Srbije i Crne Gore, otisnuo u "bijeli svijet". Podaci evropskih bezbjednosnih službi ukazuju da ima udjela u međunarodnom krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike do evropskih luka, a zatim i trgovini širom kontinenta, ali do sada nije hapšen zbog trgovine drogom.

Iz švedske policije, koja je hapsila Radovića zbog ilegalnog oružja, čuju se tvrdnje da veliki dio krijumčarenog kokaina u Švedskoj i Evropi pod kontrolom balkanske kriminalne grupe koju čine uglavnom Crnogorci, i to Nikšićani. Jedna od najvećih zapljeni švedske policije bila je kada je kod četvorice Crnogoraca nađeno 42,5 kilograma kokaina, prokrijumčarenog iz Brazila, navodi "Blic".

Bonus video: