U Budvi ponovo zapaljena Bajčetina baraka: Kome smeta Mijova rakija?

“Sve što steknem, potrošim na kupovinu opreme, a onda mi to zapale. Tražim zaštitu od države. Od čega sada da živim”, kaže Bajčeta
218 pregleda 7 komentar(a)
Mijodrag Mijo Bajčeta, Foto: Vuk Lajović
Mijodrag Mijo Bajčeta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.11.2016. 07:39h

Iz budvanske policije tvrde da intenzivno istražuju ko je u noći između ponedjeljka i utorka zapalio baraku Mijomira Mija Bajčete, u blizini nekadašnje kamionske pijace.

Pljevljaku koji već tri decenije živi u Budvi, drugi put neko podmeće požar u objektu u kojem drži opremu za pečenje rakije.

“Jedini sam u Budvi koji se profesionalno bavi pečenjem rakije i od toga živim. Tačno prije godinu - 15. oktobra, neko mi je takođe zapalio baraku, uništio kompletnu opremu, a vatra je zahvatila i kamion koji je izgorio. Šteta je procijenjena na 2.000 eura. Sada, 1. novembra, sat iza ponoći ponovo izbija požar i ponovo mi je sve uništeno. Šteta je veća od tri hiljade eura”, ispričao je Bajčeta.

On je dvije decenije radio kao konobar u hotelu Avala, ali je ostao bez posla.

Prema njegovim riječima, u baraku je bačen Molotovljev koktel.

“Bila je gluva noć, sat iza ponoći. Požar je podmetnut i to je jasno, jer tri prije toga u baraci vatra nije paljena... Neko je bacio koktel, jer je došlo do eksplozije, koja je i probudila komšinicu koja je zvala vatrogasce”.

Kazao je da mu je ponovo kompletna oprema uništena i da su to konstatovali i policajci na uviđaju.

“Samo je kazan preživio. Vatrogasci su ga u posljednjem momentu spasili”, rekao je Bajčeta. On tvrdi da sumnja na par osoba.

Objašnjava da je gotovo svake večeri bio u objektu, osim kada je zapaljen.

„Pošto vatru nisam palio tri dana, očigledno da je požar podmetnut... Nekome smeta to čime se bavim... Neću stati na ovom, jer tražim da se istraži do kraja namjerno uništavanje moje imovine. Sve što steknem, potrošim na kupovinu opreme, a onda mi to zapale. Tražim zaštitu od države. Ne znam kome da se obratim za pomoć, jer jednostavno ostao sam bez svega što sam zaradio. Od čega sada da živim”, kazao je Bajčeta.

Bonus video: