"Novosti": "Škaljarski klan" spremao zamku za Vučića?

Ukradeni automobil "reno megan" pun oružja, koji je preksinoć pronađen u garaži na Novom Beogradu, a u subotu po podne je viđen u blizini porodične kuće Vučića, imao je crnogorske tablice, koje su kasnije zamijenjene srpskim
367 pregleda 47 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.11.2016. 11:22h

Među 97 "bezbjednosno interesantnih" osoba, koje su se u danu kada je pronađeno oružje kretale u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića su i ljudi bliski Igoru Dedoviću (40), jednom od vođa "škaljarskog klana" iz Kotora, za kojim je Crna Gora raspisala potjernicu, saznaju beogradske "Novosti".

Izvori "Novosti" tvrde da su njihovo kretanje registrovale bazne stanice mobilne telefonije u Jajincima i okolini, a prisustvo osoba sa ovakvom "reputacijom" moglo bi da znači da "zolja", bombe i municija nisu slučajno ostavljeni na svega stotinak metara od doma Vučića.

Osim toga, ukradeni automobil "reno megan" pun oružja, koji je preksinoć pronađen u garaži na Novom Beogradu, a u subotu po podne je viđen u blizini porodične kuće Vučića, imao je crnogorske tablice, koje su kasnije zamijenjene srpskim.

Kretanje ovog vozila od Jajinaca do Novog Beograda, rekonstruisano je uz pomoć snimaka sa javnih kamera, poslije čega je uslijedio i pretres u više garaža u Gandijevoj i Ulici Jurija Gagarina.

Ovo vozilo sa smrtonosnim tovarom: TNT eksplozivom, mehanizmom za njegovo aktiviranje, heklerom, revolverom i municijom poslato je na vještačenje i pretragu otisaka i DNK materijala. Ispitivaće se i da li je ovo naoružanje korišćeno ranije. Rezultati bi mogli da bace novo svjetlo na ovaj slučaj, koji već danima potresa Srbiju, pišu "Novosti".

Bonus video: