Centar za kulturu Tivat: Izložbe, književne večeri, predstave

Matica Boke pripremila je reprezentativnu knjigu “Bokeljski piloti - Tivat bastion vazduhoplovstva”, autora Vukosava Balevića, koju će promovisati tokom novembra
143 pregleda 0 komentar(a)
Koštana, Tivat, Foto: Czktivat.me
Koštana, Tivat, Foto: Czktivat.me
Ažurirano: 04.11.2016. 11:06h

Centar za kulturu Tivat objavio je program “Novembarskih dana kulture“, manifestacije koja se tradicionalno priređuje povodom Dana opštine Tivat - 21. novembra.

“Novembarske dane“ je već u utorak veče otvorila izložba slika Tinde Bulatović, umjetnice iz Herceg Novog, pod nazivom “Boka i njene legende”, a do kraja mjeseca biće priređen još niz kulturnih dešavanja - od pozorišnih predstava, preko književnih večeri do koncerata i izložbi umjetničkih i dokumentarnih fotografija.

Tako će Tivćani narednih dana biti u prilici da pogledaju predstavu “Tre sorele” u koproduciji Centra za kulturu Tivat i Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, komad “Vjera iznenada” Pozorišta “Kolarin” iz Dubrovnika, predstavu “Koštana” u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, CNP-ovu predstavu “Gorski vijenac” i komad “Balkanska carica”.

Tivatski umjetnički fotograf Darko Vrcan imaće izložbu svojih putopisnih i umjetničkih fotografija pod nazivom “Od Boke do Afrike”, izložbe svojih likovnih i vajarskih radova prirediće učenici tivatskih škola, a KUD “Boka” imaće izložbu dokumentarnih fotografija o svom osnivanju i radu jer taj folklorni ansambl slavi 40-tu godišnjicu. Koncerte će održati Crnogorski simfonijski orkestar i klapa “Vazda mladi”, a biće priređeno i likovno-poetsko veče pod nazivom “Neraskidive niti” na kome će nastupiti Đuro Latković, Ana Krstović-Tolić i Antonija Tolić. Poznati tivatski novinar i publicista Mašo Čekić promovisaće svoju knjigu zapisa o istoriji Tivta i Boke pod nazivom “Antiki fagot”.

Matica Boke pripremila je reprezentativnu knjigu “Bokeljski piloti - Tivat bastion vazduhoplovstva”, autora Vukosava Balevića, koju će promovisati tokom novembra.

Tokom novembra pozorišni ansambl Centra za kulturu Tivat sa svojim predstavama “Flomena Marturano” i “Koštana”, gostovaće u Podgorici, Herceg Novom, Nikšiću i Novom Sadu.

Bonus video: