U vozilu državljanina Albanije pronađeno 20 kg skanka

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.V. u Albaniji nabavio navedenu količinu skanka u namjeri da ga prokrijumčari preko teritorije Crne Gore i stavi u promet van područja naše države"
5 komentar(a)
skank Podgorica, Foto: Uprava policije
skank Podgorica, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.11.2016. 12:03h

Policija je zaplijenili 20 kilograma skanka i uhapsila državljanina Albanije, R.V. (37) iz Skadra, koji je osumnjičen da je krijumčario drogu iz Albanije preko Crne Gore u namjeri da je stavi u promet van granica naše države.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem i u saradnji sa partnerskom službom jedne zemlje iz Evropske unije, a koja se takođe bavi sprječavanjem krijumčarenja opojnih droga, 2. novembra u poslijepodnevnim časovima, lišili slobode R.V. i od njega oduzeli 20 kilograma opojne droge marihuana tipa skank i putničko vozilo "Nissan Navara", albanskih registarskih oznaka, koje je ovo lice, kako se sumnja, koristilo za vršenje krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su službenici Odsjeka raspolagali saznanjima dobijenim od kolega iz okruženja da se R.V. u dužem periodu bavi nabavkom i stavljanjem u promet skanka koji nabavlja na području Albanije i krijumčari ga za Crnu Goru radi prodaje van granica Crne Gore, te da u ovu svrhu koristi vozilo u kojem je izrađen tzv. specijalni bunker za skrivanje droge.

"Službenici Odsjeka su nakon što su ga uočili na benzinskoj pumpi u Podgorici, pristupili kontroli R.V. i pomenutog vozila kojim je upravljao. Nakon kontrole R.V. je doveden u CB Podgorica, kao i vozilo "Nissan Navara" koje je smještenu u krugu CB-a, o čemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i prilikom čega je inicirana naredba za vršenje detaljnog pretresa ovog vozila. Prilikom pretresa vozila u specijalno pripremljenom bunkeru rezervoara goriva je pronađeno dvadeset većih pakovanja sa sadržinom materije tamnozelene boje biljnog porijekla za koju se sumnja da je opojna droga marihuana visoke THC vrijednosti, tzv. skank, bruto mase oko 20 kilograma", saopšteno je it policije.

R.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je R.V. u Albaniji nabavio navedenu količinu skanka u namjeri da ga prokrijumčari preko teritorije Crne Gore i stavi u promet van područja naše države. Osumnjičeni R.V. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: