Repertoar Gradskog pozorišta: Atraktivni naslovi na sve tri scene

Gradsko pozorište će 23. novembra sa predstavom "Mačor u čizmama" učestvovati na XIII Dječijem pozorišnom festivalu "Pozorište Zvezdarište" u Beogradu
0 komentar(a)
Gradsko pozorište (novina)
Gradsko pozorište (novina)
Ažurirano: 03.11.2016. 11:52h

Publici svih uzrasta, posebno najmlađoj, Gradsko pozorište i u novembru ponudiće najatraktivnije naslove sa sve tri scene - Dramske, Lutkarske i Večernje, navodi se u saopštenju ove teatarske kuće.

Novembarski repertoar Gradskog pozorišta otvoriće u subotu petog novembra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” predstava sa Dramske scene za djecu “Snježana i sedam patuljaka” u režiji Veljka Mićunovića.

Već sljedećeg dana, u standardnom terminu u podne, u DODEST-u će biti igran "Dobri Zloćko" u režiji Petra Pejakovića. Do kraja mjeseca pred najmlađom podgoričkom publikom, u salama KIC-a biće izvedeni komadi: "Ah, šta sve mora jadno dijete" (12. novembar), "Mačor u čizmama" (13. novembar), "Kod Nojeve barke u osam" (19. novembar), "Palčica" (20. novembar), "Kinez" (26. novembar) i "Čarobnjak iz Oza" (27.novembar).

Tokom novembra u Podgorici će biti igrani i komadi sa Večernje scene: "Lažljivci" (deveti novembar), hit predstava "Filomena Marturano" (10. novembar), "Slasti slave" (15. novembar) i "Porodične priče" (19. novembar).

Gradsko pozorište 19. novembra obilježiće Evropsku noć teatra. Toga dana biće igrane "Porodične priče" i "Kod Nojeve barke u osam".

Predstave Gradskog pozorišta u novembru će biti izvedene i van glavnog grada. U Pljevljima će već sedmog novembra biti igran novi komad za djecu "Kod Nojeve barke u osam" u režiji Roberta Valtla, dok će 29. novembra biti izvedena predstava sa Večernje scene "Pogled s mosta", reditelja Milana Karadžića.

Pred publikom u Herceg Novom, ansambl Gradskog pozorišta 17. novembra, u dva termina (11 i 30 i 14 sati u dvorani "Park"), izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstavu "Bajka o ribaru i ribici", u režiji Evgenija Ibragimova.

Gradsko pozorište će 23. novembra sa predstavom "Mačor u čizmama" učestvovati na XIII Dječijem pozorišnom festivalu "Pozorište Zvezdarište" u Beogradu.

Bonus video: