Gvozdenoviću neće ublažiti kaznu

Pravosnažnom presudom specijalnog vijeća sudije Biljane Uskoković, Gvozdenović je osuđen na tri i po godine zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju
3 komentar(a)
Miodrag Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.11.2016. 09:51h

Vrhovni sud odbio je kao neosnovan zahtjev za vanredno ublažavanje kazne Miodraga Gvozdenovića, bivšeg izvršnog direktora Luke Bar.

Pravosnažnom presudom specijalnog vijeća sudije Biljane Uskoković, Gvozdenović je osuđen na tri i po godine zatvora zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Ublažavanje pravosnažno izrečene kazne je dozvoljeno kada se pojave okolnosti kojih nije bilo kada se izricala presuda ili sud za njih nije znao... Prilikom odmjeravanja izrečene kazne na strani okrivljenog su kao olakšavajuće okolnosti cijenjene porodične prilike, ranija neosuđivanost, protok vremena od izvršenja krivičnog djela, a od otežavajućih stepen krivice izražen kroz jačinu ugrožavanja i povrede zaštićenog dobra, okolnosti pod kojima je djelo izvršeno, brojnost radnji koje su vršene u dužem vremenskom periodu, a prethodno osmišljene i pripremljene kako bi ostale prikrivene".

Bonus video: