Blic: Trag oružja pronađenog u Jajincima vodi do mafije iz Crne Gore

"Istraga se zasad vodi u pravcu crnogorske grupe. S obzirom na ozbiljnost ove organizacije, ne isključuke se ni da je pronađeno oružje naprosto ostavljeno i kao neka vrsta opomene"
163 pregleda 31 komentar(a)
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Andrej Vučić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.11.2016. 08:17h

Arsenali oružja otkriveni na dvije lokacije u Beogradu dovode se u vezu sa crnogorskom mafijom, a službe sumnjaju da je meta bio Andrej Vučić, brat premijera Srbije Aleksandra Vučića, piše "Blic".

Beogradski list podsjeća na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da je Andrej meta napada zbog izuzetne vezanosti brata za njega.

Kao okidač za pomenute događaje službe ocjenjuju ubistvo vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića koji je sredinom oktobra ubijen u Beogradu.

Državni vrh Srbije je tada, kako navodi "Blic", "ljut zbog obračuna na ulicama Beograda praktično objavio rat crnogorskoj kriminalnoj organizaciji, za koju se sumnja da stoji iza ubistva Stankovića".

Stanković i njegovi prijatelji su se, piše list, zamjerili prije likvidacije dvojici krupnih figura iz pomenute organizacije, kojima nije ukazao poštovanje koje su očekivali.

"Pomenuti klan postoji još od devedesetih i važi za jedan od najbrutalnijih. Smatra se da su nastali kao produkt tadašnjih službi, pripisuje im se više od 20 nikad razriješenih ubistava iz devedesetih i vjeruje se da imaju veze sa južnoameričkim narko-kartelima. Činjenica je da ih ni "Sablja" niti bilo koja akcija kasnije nijesu dotakle, ali i da imaju veze i sa ljudima iz svijeta biznisa, politike, ali i policije", kaže izvor "Blica".

Dodaju da je za pronađene sanduke sa "zoljom", četiri ručne bombe i 100 komada municije pronađenih u šumi u Jajancima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića, utvrđeno da potiuču sa ratišta u BiH, a da su bazne stanice ustanovile da je u tom dijelu Jajinaca u danima prije toga boravilo osam pripadnika klana.

Stefanović je rekao da je u toj maloj oblasti od četvrtka do subote boravilo ukupno 97 bezbjednosno interesantnih osoba.

"Mi smmo čak ustanovili da neka od ovih lica koriste mobilne telefone ljudi koji rade u kompanijama koje su bliske države ili su državne kompanije a radi se inače o pucačima. Dakle radilo se i o ljudima koji su u krimogenoj sredini poznati kao izvršioci teških krivičnih djela", rekao je Stefanović.

On je precizirao i da su "neki od njih ranije 2012. kad je rađena bili osumnjičeni za pokušaj ubistva nekih od pripadnika najviših državnih institucija".

"Blic" prenosi da se policiji javio V.M. koji je prijavio da je u decembru preko oglasa izdao garažu u Gandijevoj 122 izvjesnoj osobi s kojiom ne uspijeva da stupi u kontakt i koja je po njegovom otkriću u nju sakrila "reno megan".

"U garaži je nađeno vopzilo, ali je provjerama u poplovodnim cijevima nađeno nešto daleko zanimljivije "hekler" sa 31 metkom u okviru i osam metaka van okvira, 400 grama eksploziva TNT, dva mobilna sa detonatorima, "magnum 357" sa municijom i jedne platnene rukavice", kaže izvor beogradskog lista.

Iako ne živi u blizini, brat Aleksandra Vučiča, kako piše "Blic" se često vozi blizu.

"Istraga se zasad vodi u pravcu crnogorske grupe. S obzirom na ozbiljnost ove organizacije, ne isključuke se ni da je pronađeno oružje naprosto ostavljeno i kao neka vrsta opomene", zaključio je izvor "Blica".

Bonus video: