Budvanska rivijera bez otpora u Danskoj

Revanš meč igra se u nedjelju u Budvi. Budvanskoj rivijeri treba pobjede od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila "zlatni set" i šansu da se plasira u treće kolo.
0 komentar(a)
Tomaš Rutecki, Foto: Cev.lu
Tomaš Rutecki, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 02.11.2016. 19:39h

Sa potpuno novim timom, bez ijedne zvanične utakmice, bilo je teško i očekivati nešto više - odbojkaši Budvanske rivijere nijesu uspjeli da iznenade u Danskoj, crnogorski šampion je poražen od Gentoftea (već je odigrao i dobio sve tri utakmice u svojoj ligi) sa 3:0, u prvoj utakmici druge runde Lige šampiona.

Kvalitet ovogodišnjih stranaca u redovima crnogorskog šampiona nije na nivou Lige šampiona, jer finansije to ne dozvoljavaju u ovom trenutku, pa Budvani i nijesu bili ozbiljan takmac domaćinu, koji dansku odbojku prvi put u posljednjih 20 godina predstavlja u elitnom klupskom takmičenju.

Svega osam poklonjenih poena protivniku u tri seta, govori da Gentofte nije imao milosti prema Budvanima, koji su samo u trećem setu vodili, najviše sa 8:5, a posljednji put 12:11.

U prvom setu dileme nije bilo, sve je bilo jasno nakon 13:3, dok su izabranici Milana Markovića (debitovao u trenerskoj ulozi u zvaničnom meču) u drugom setu bili u igri do 12:10...

"Zaslužena pobjeda Gentoftea. Mi smo od starta djelovali nesigurno i neuigrano, što je iskusna danska ekipa iskoristila. Vidjelo se da nam fale utakmice i da postoji potencijal u našoj ekipi, ali biće potrebno mnogo vremena i rada da se to ispolji. Treba priznati da je Gentofte favorit i u revanšu, ali se, svakako nadam, da ćemo pružiti bolju igru u Budvi. Za koliko će to biti dovoljno, vidjećemo", rekao je "Vijestima" trener Budvana Milan Marković.

Revanš meč igra se u nedjelju u Budvi. Budvanskoj rivijeri treba pobjede od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila „zlatni set" i šansu da se plasira u treće kolo na dvomeč sa ruskim gigantom Belogorjem iz Belgoroda. Ako budu eliminisani, Budvani će evropski put nastaviti u CEV kupu...

Gentofte - Budvanska rivijera 3:0 (25:15, 25:17, 25:18)

Gentofte - Hala sportova. Gledalaca: 550. Sudije: Tvardovski (Poljska) i Bakunovič (Bjelorusija). Poeni iz napada: Gentofte 45, Budvanska rivijera 34. Poeni iz bloka: Gentofte 11, Budvanska rivijera 5. Poeni iz servisa: Gentofte 5, Budvanska rivijera 3. Greške: Gentofte 8, Budvanska rivijera 14.

Gentofte: Nilsen, Jensen, GADE 11, R. Mikelsons, A. SORENSEN 9, HARTMAN 11, S. MIKELSONS 1, OZARI 12, Kristijansen, BONESEN 17, MORET (libero), S. Sorensen.

Budvanska rivijera: Zoranić 1, MAMEDOV 1, Marović, KASTRATOVIĆ 2, Lečić, LAKČEVIĆ (libero), Ivanović 1, HURTADO 11, SAJFERT 3, RUTECKI 12, KARABALI 3, Prušević 8.

Kompletnu statistiku meča možete vidjeti OVDJE.

Bonus video: