Garsija hvali Zlatičanina, ali poručuje: Hoću duel sa Pakjaom

“Ako osvojimo titulu u januaru, a vjerujem da hoćemo, izazvaćemo Manija Pakjaa. To je borba koju bi publika željela da vidi”, rekao je Majkijev trener i brat Robert Garsija
3 komentar(a)
Majki Garsija, Foto: Chris Farina/Top Rank
Majki Garsija, Foto: Chris Farina/Top Rank
Ažurirano: 02.11.2016. 14:20h

Američka bokserska javnost polako zagrijava atmosferu pred 28. januar, kada će u MGM Grand areni u Las Vegasu, Dejan Zlatičanin braniti šampionski pojas u lakoj kategoriji, u verziji WBC, protiv Amerikanca Majkija Garsije.

Američki mediji minulih dana posjetili su Garsijin trening kamp, u kome radi pod nadzorom starijeg brata Roberta.

Bokserska javnost u SAD mnogo očekuje od 28-godišnjeg borca, nekada velike nade, a sada povratnika na veliku scenu.

I u njegovom taboru očekivanja su ogromna, pa Robert Garsija gleda daleko u budućnost.

“Ako osvojimo titulu u januaru, a vjerujem da hoćemo, izazvaćemo Manija Pakjaa. To je borba koju bi publika željela da vidi”, rekao je Majkijev trener.

Ne znači to, međutim, da braća Garsija potcjenjuju Zlatičanina.

“Majki želi velike borbe, a takva će biti predstojeća. Dejan je moćan bokser, veoma snažan i motivisan da ostvari velike stvari. Ali, i Majki želi velike stvari, velika imena u ringu, želi da pokaže da je šampion”, rekao je Robert Garsija.

“Znam da je Dejan Zlatičanin jak, neporaženi šampion, koji će pružiti vrunsku borbu, ali ja sam zahvalan što sam dobio još jednu šansu da dođem do šampionskog pojasa. Ne plašim se nikoga, cijenim mog protivnika, ali vjerujem u sebe”, rekao je Majki Garsija, koji je dobio svih 35 mečeva u profesionalnom ringu.

Nije, međutim, nastupao skoro dvije godine, zbog neslaganja sa čelnicima njegove promoterske kuće, a na povratku, u julu ove godine nokautirao je Elija Rohasa u petoj rundi.

“Vrijeme koje sam proveo van ringa me ojačalo, želim da pokažem da sam bolji nego ikad, a borba u Las Vegasu je prava prilika za to”, kazao je Majki Garsija.

Garsija je kazao i da planira da nakon borbe sa Zlatičaninom, i pobjede, izazove Terija Flanagana za titulu u WBO verziji.

Braća Garsija očigledno imaju velike ambicije, ali nešto se pita i crnogorski Dinamit.

Bonus video: