I Mujović i Marović i dalje lošeg zdrastvenog stanja

Ni optuženi, ni oštećeni, nijesu se pojavili na današnjem pretresu, pa je sudija Rade Ćetković odložio početak suđenja Mujoviću, kome se sudi za produženo krivično djelo prevara
137 pregleda 16 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2016. 18:56h

Za 22. novembar odloženo je suđenje Veselinu Mujoviću, optuženom da je u više navrata prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, Ljuba Rađenovića.

Ni optuženi, ni oštećeni, nijesu se pojavili na današnjem pretresu, pa je sudija Rade Ćetković odložio početak suđenja Mujoviću, kome se sudi za produženo krivično djelo prevara.

Sprovodnička služba ZIKS-a je obavijestila sudiju, kako je rekao, neposredno pred zakazano suđenje, da Mujović zbog zdrastvenih problema nije spreman da prati suđenje.

Ni Marović danas nije bio spreman za suđenje, jer se, po riječima njegovog advokata Dimitrija Dapčevića, nalazi na liječenju u Beogradu.

Ni njegova supruga Đorđina Marović nije se pojavila danas, a sudija je rekao da je opravdala svoj izostanak, kao i stariji Rađenović.

Mujović je optužen da je na prevaru od njih uzeo 910.000 eura, nudeći im pomoć u istragama koje je Specijalno tužilaštvo vodilo protiv Marovića i Rađenovića.

U optužnici tužioca Miroslava Turkovića piše da je Mujović, od maja do novembra 2015., u Podgorici i Budvi, doveo Marovića u zabludu da mu preda novac.

Prvo mu je uzeo 40.000 eura, dodaje se u optužnici, kako bi mu navodno pomogao u predmetima “Akva park”, “TQ Plaza” i “Plato na Jazu”, da bi mu nakon toga tražio još 850.000 eura, kako bi mu navodno pomogao u predmetima koje je Specijalno tužilašttvo vodilo protiv članova njegove porodice, kao i Lazara Rađenovića i Aleksandra Tičića.

On je takođe optužen da je, u decembru 2015. godine, doveo u zabludu starijeg Rađenovića da će mu za 20.000 eura pomoći u predmetima vođenim protiv njegovog sina.

Mujović tvrdi da to nije tačno i da se optužnica ne može dokazati.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije u dva slučaja.

Rađenović je osuđen zbog namještanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

Rađenović je, takođe, u Specijalnom tužilaštvu priznao da je zloupotrijebio službeni položaj u pet poslova kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona eura.

Vuksanović: Neizvjesno kada će početi suđenje Mujovićev branilac advokat Miloš Vuksanović je nakon suđenja novinarima rekao da je neizvjesno kada će uopšte početi suđenje, obzirom na veoma loše zdratsveno stanje u kome se nalazi njegov branjenik.

“ Uopšte nije bilo moguće pripremiti odbranu s njim u prostorijama ZIKS-a, on se osjeća toliko loše da nije uopšte sposoban da se pripremi za odbranu, ali ni da pristupi suđenju”, naveo je Vuksanović. On je istakao i da je više puta upozoravao sud i tužilaštvo da se Mujović već skoro deset mjeseci nalazi u pritvoru u jako teškom zdrastvenom stanju.

Bonus video: