VREMEPLOV: Nepoznati vlasnici 50 stanova u Vektri

Podatke o vlasnicima nije dostavio investitor, čija je to obaveza, a ni stanari se nisu odazvali apelu Vodovoda da to sami učine
79 pregleda 0 komentar(a)
zgrada Vektre, Foto: Boris Pejović
zgrada Vektre, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2016. 11:26h

Vodovod će danas početi isključenje dužnika u ulazima zgrada u dijelu grada preko Morače. Stanari tih zgrada upozoreni su prije 15 dana da do juče u toku radnog vremena plate više od polovine duga, što oni nijesu uradili.

Vodovod je juče planirao isključenje 20 ulaza u Ulici Marksa i Engelsa i zgradi Vektre, koji duguju 22.000 DEM, ali su, na obrazloženje predstavnika stanara da većina radi u državnim institucijama i da će plate primiti tokom dana, akciju pomjerili za danas.

Na spisku za isključenje je 7 ulaza u zgradi Vektra - stanari duguju 2.500 DEM. Od 70 dužnika Vodovodu su poznata imena njih 20. U Vodovodu navode da potrošnju na 50 vodomjera već godinu i po naslovljavaju na broj ulaza i stana, zbog čega dužnike ne mogu da tuže. Ta zgrada je i ranije isključivana sa vodovodne mreže, ali je nekoliko nepoznatih vlasnika stanova izbjeglo da plati.

Podatke o vlasnicima nije dostavio investitor, čija je to obaveza, a ni stanari se nisu odazvali apelu Vodovoda da to sami učine. U Vodovodu kažu da je slično i u drugim zgradama izgrađenim u proteklih godinu i po.

Bonus video: