Podgorica: Zaplijenjeno 300 kilograma skanka, uhapšen Junčaj

"Procjenjuje vrijednost zaplijenjene droge je 900.000 eura, a ovo se smatra jednom od najvećih količina koja je zaplijenjena u posljednjem periodu", saopšteno je iz Uprave policije
165 pregleda 0 komentar(a)
Skank
Skank
Ažurirano: 01.11.2016. 13:48h

Crnogorska policija zaplijenila je danas u Podgorici oko 300 kilograma skanka i tom prilikom uhapsila Đona Junčaja.

"Službenici Uprave policije MUP-a zaplijenili su oko 300 kilograma skanka čija se vrijednost na narkotržištu Zapadne Evrope, gdje je kako se sumnja trebalo da bude prokrijumčarena, procjenjuje na 900.000 eura, a ovo se smatra jednom od najvećih količina koja je zaplijenjena u posljednjem periodu, saopšteno je iz Uprave policije. Skank je pronađen kod Đ. J. (21) iz Podgorice u autu marke "VW Golf III" u naselju Stari aerodrom. Đ. J. je pokušao da pobjegne, ali je na kraju uhapšen", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osoba privedena u CB Podgorica gdje je posle pregleda vozila u utvrđeno je da se u njemu nalazi devet većih putnih torbi crne boje i tri jutana džaka, sa sadržinom od ukupno 204 veća pakovanja u kojima se nalazila droga.

"Od Đ.J. su oduzeta i dva mobilna telefona kao i navedeno vozilo koje je korišteno u vršenju krivičnog djela", saopšteno je.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Osumnjičeni Đ.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Iz policije su rekl i da je od početka ove godine zaplijenili oko 1.400 kilograma opojnih droga od čega najviše skanka – oko 1.330 kilograma.

Bonus video: