Božović ugrožen, Jovanović ćuti

Tog Kotoranina tužilaštvo sumnjiči da je 1. jula, u hodniku spuškog zatvora Božovića teško povrijedio
501 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2016. 12:10h

Kotoranin Jovan Jovanović (26) nije juče u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda želio da odgovara na pitanja o incidentu u spuškom zatvoru, u kome je teško povrijeđen njegov sugrađanin Igor Božović .

“Iskoristiću zakonsko pravo i neću odgovarati na pitanja, već ću se braniti ćutanjem”, kazao je Jovanović sutkinji Sonji Keković.

Tog Kotoranina tužilaštvo sumnjiči da je 1. jula, u hodniku spuškog zatvora Božovića teško povrijedio.

Igor Božović nije doveden iz spuškog zatvora u sud, jer mu je navodno ugrožena bezbjednost. Incident u ZIKS-u navodno nijesu zabilježile zatvorske kamere.

U optužnom predlogu tužiteljke Andrijane Nastić piše da je Jovanović polio sugrađanina vrelom tečnošću, u predijelu glave i grudi.

Sud treba da utvrdi i čime je Božović poliven.

Nakon tog incidenta trojica osuđenika, koji su navodno dobili novac od članova takozvanog kavačkog klana, pokušali su da napadnu Jovanovića u ćeliji Paviljona C.

Iza spuških zidina tada se spekulisalo da su robijaši Saša Konatar i Žarko Kilibarda, priznali zatvorskim službenicima da im je ponuđen novac da napadnu Jovanovića. Navodno, dio propalog plana bio je da ukradu ključ zatvorskom čuvaru, uđu u sobu Kotoranina i napadnu ga.

Jovanović je, prema policijskim informacijama, član škaljarskog klana, na čijem su čelu navodno braća Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović.

Božović , prema istim informacijama, vojnik je kavačkog klana kojim rukovodi Slobodan Kašćelan. On je demantovao da ima veze sa kriminalom.

Dvadesetšestogodišnji Jovanović prošle sedmice izašao je iz spuškog zatvora, u kome je bio zbog iznude.

Prema saznanjima “Vijesti” i njemu je ugrožena bezbjednost zbog rata koji među kotorskim kriminalnim klanovima bukti od kraja 2014. godine nakon što je u Španiji ukraden tovar od više stotina kilograma kokaina.

Rezultat toga rata je deset ubijenih i nekoliko ranjenih.

Među mrtvima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

ZIKS: Malo je čuvara da zaštiti oštećenog Igora Božovića

Sutkinja Keković pročitala je dopis kojim je uprava zatvora obavijestila sud da ne mogu sprovesti oštećenog na zakazano suđenje.

"Sprovođenje Igora Božovića iz bezbjednosnih razloga zahtjeva angažovanje većeg broja službenika, koje nismo u mogućnosti da obezbijedimo zbog velikog broja sprovođenja zakaznih za 31. oktobar", piše u dopisu spuškog zatvora.

Božović je iza spuških bedema od novembra 2011. godine, kada je zbog šverca droge uhapšen u policijskoj akciji “Big Beng”, koja je realizovana u koordinaciji sa Američkom agencijom za borbu protiv droge (DEA) i španskom policijom.

Sredinom septebra Specijalno državno tužilaštvo označilo ga je jednim od organizatora kavačke kriminalne grupe, osumnjičene zbog više krivičnih djela.

Bonus video: