Novembar u znaku Festivala glumca

Pored pet predstava koje će Nikšićani imati priliku da podgledaju u sklopu takmičarskog dijela festivala, tokom novembra biće izvedene još dvije predstave - “Koštana” u režiji Kokana Mladenovića i “Crvena” u režiji Danila Marunovića, dok će za najmlađu publiku biti izvedena predstava “Knez od belog luka”, autorski projekat Tanje Damjanovski
68 pregleda 0 komentar(a)
Festival glumaca
Festival glumaca
Ažurirano: 01.11.2016. 10:52h

Novembarski repertoar Programa podrške razvoju kulture je u znaku XIII Međunarodnog festivala glumca koji se održava od trećeg do osmog novembra.

Pored pet predstava koje će Nikšićani imati priliku da podgledaju u sklopu takmičarskog dijela festivala, tokom novembra biće izvedene još dvije predstave - “Koštana” u režiji Kokana Mladenovića i “Crvena” u režiji Danila Marunovića, dok će za najmlađu publiku biti izvedena predstava “Knez od belog luka”, autorski projekat Tanje Damjanovski.

Novembrarski repertoar počinje izložbom “Prepoznavanje 3” koja će biti otvorena sjutra veče u 19 sati, u galeriji “Nikola I”. U novembru će, u organizaciji Davida Delibašića i KC “Punkt” biti otvorena retrospektivna izložba arhitekte Slobodana Vukajlovića, dok će Maksim Vujačić i Momo Rebićpredstaviti kinematografiju Nikšića. Biće prikazan i film Momira Matovića “Jedan dan života”, kao i izložba eksponata za filmske projekcije. U okviru književnog programa biće predstavljene knjige prof. dr Ilije Mijuškovića “Njegoš je rekao - orman”, Marije Jakšić “Moć pokore” i Željka Rutovića “Homo mašina”.

Bonus video: