Stijepovićev vozač će raditi 120 sati zbog nošenja pištolja

Sutkinja je prihvatila predlog tužioca Enisa Bakovića, koji je konstatovao da je rad u javnom interesu adekvatna kazna počinjenom krivičnom djelu, s obzirom da Bracanović ranije nije osuđivan, da je priznao i da je porodičan čovjek i otac dvoje djece
3 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2016. 07:32h

Tomislav Bracanović - vozač gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Miga Stijepovića odradiće 120 časova rada u javnom interesu u naredna tri mjeseca, zbog nošenja pištolja, za koji nije imao dozvolu.

Tako je sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Željka Jovović prihvatila Bracanovićevu nagodbu sa tužilaštvom - da odradi kaznu rada u javnom interesu zbog optužbi za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sutkinja je prihvatila predlog tužioca Enisa Bakovića, koji je konstatovao da je rad u javnom interesu adekvatna kazna počinjenom krivičnom djelu, s obzirom da Bracanović ranije nije osuđivan, da je priznao i da je porodičan čovjek i otac dvoje djece.

Jovovićeva je dodala i da će, prema nagodbi s tužilaštvom, Bracanović robijati dva mjeseca ukoliko ne odradi kaznu rada u javnom interesu.

Kod njega su policajci u aprilu pronašli pištolj, koji će mu biti oduzet.

Prema saznanjima “Vijesti”, Bracanović je kod tužioca, između ostalog, rekao da je pištolj nosio kako bi zaštitio gradonačelnika.

Prema Krivičnom zakoniku, za to krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

U slučaju sporazumnog priznanja krivice, optuženi i tužilaštvo nemaju pravo žalbe i presuda postaje pravosnažna odmah nakon što je usvoji sud.

Bonus video: