Stefanović: Nema informacija o krivici Dikića

Dikića su, kaže Stefanović, posjetili predstavnici ambasade Srbije u Podgorici, kojima je on prenio sa kim je sve razgovarao, ko je bio kod njega, počev od Tužilaštva Crne Gore do drugih organa
51 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 31.10.2016. 15:10h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da nema informacija o krivici ili nevinosti bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića koji se tokom predizborne noći - 16. oktobra, u Podgorici uhapšen i sumnjiči se za pripremu terorističkih napada.

Stefanović je dodao da će Srbija tražiti da njegovo zdravstveno stanje bude zaštićeno.

Stefanović je rekao da je penzioner MUP-a Dikić sada i formalno-pravno gledano šef političke stranke i do sada se, kako je rekao, nije žalio na uslove u zatvoru i na tretman prema njemu, prenosi RTS.

Dikića su, kaže Stefanović, posjetili predstavnici ambasade Srbije u Podgorici, kojima je on prenio sa kim je sve razgovarao, ko je bio kod njega, počev od Tužilaštva Crne Gore do drugih organa.

"Iznio je svoj stav i mi ćemo nastaviti da pratimo taj proces koji se odvija u drugoj zemlji", rekao je Stefanović.

Navodeći da Srbija nema nikakvu informaciju koja bi bila presudna da se danas odlučuje o njegovoj krivici ili nevinosti, Stefanović je dodao da će se u međuvremenu tražiti da njegovo zdravstveno stanje bude zaštićeno.

"Srbija treba svim svojim građanima da pruži pomoć i kada su krivi i kada nisu. Moramo da štitimo interes naših državljana", rekao je Stefanović, prenosi RTS.

Bonus video: