Premijerno “Dokle pogled seže ” u Zetskom domu

Predstavu “Dokle pogled seže” je po autorskom tekstu režirao Arpad Šiling
70 pregleda 0 komentar(a)
Dokle pogled seže, Foto: Duško Miljanić
Dokle pogled seže, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 31.10.2016. 13:45h

Premijera predstave “Dokle pogled seže ”, koju je po autorskom tekstu režirao vodeći mađarski i evropski reditelj Arpad Šiling, biće događaj kojim će večeras u 20 sati započeti pozorišna sezona u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju.

Dramaturški tim predstave “Dokle pogled seže ” čine Bence Biro, Kata Đarmati, asistent reditelja je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Nina Perović, izvršna producentkinja je Nataša Božović.

Glumačku podjelu čine Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić.

Predstava, kako navode u “Zetskom domu”, biće iznenađenje, komad potpuno drugačiji od onog već viđenog, prevashodno zbog načina na koji je nastao, najprije tekst, a onda i sam proces rada sa glumcima. Prije uobličavanja prvih ideja dramaturzi su boravili u Crnoj Gori kako bi čuli priče o našoj stvarnosti, najturbulentnijim temama u zemlji.

To je učinjeno kroz razgovor sa umjetnicima, psiholozima, sociolozima, istoričarima, nevladinim sektorom. Sa te pozicije, prepoznate su teme koje će u predstavi biti predstavljene - tranzicija, nezaposlenost, politička korupcija, ogromni i pregaženi ideali, pitanje: ostati ili otići?.

Tokom improvizacija sa glumcima, Arpad Šiling je uz njihove komentare do kraja uobličio tekst.

Bonus video: