“Maša i medvjed” od ponedjeljka na TV Vijesti

Maša i Medvjed uče djecu o pravom prijateljstvu, brizi, slobodi kreativnosti i osnovnim vještinama na smješan i pametan način
218 pregleda 0 komentar(a)
Maša i medvjed
Maša i medvjed
Ažurirano: 30.10.2016. 16:35h

Sjajan ruski crtać “Maša i medved” koji svojom nevinošću, poučnošću, idejom i fantastičnom animacijom ne samo zabavlja, već i vaspitava djecu, ali i odrasle, od sada možete gledati i TV Vijesti.

Maša i medvjed”, prikazuje pustolovine simpatične djevojčice Maše i njenog prijatelja Medvjeda. Veoma je poučan i zrači nevinošću, a sve to je podržano fantastičnom animacijom, koja ga upotpunjava.

Glavna junakinja je mala ruska djevojčica Maša, nemirna djevojčica nepresušnog izvora energije – sve što vidi, ona to mora isprobati! Neopisivo je društvena i prema svima se ponaša kao da ih poznaje godinama. Njena znatiželja i kreativnost uzrokuje smješne avanture, iako drugima ponekad može uzrokovati nevolje.

Maša bira za druga medvjeda, penzionisanog cirkuskog izvođača, koji je onako nezgrapan i veliki, sa ljubavlju čuva, podučava, igra se s njom i brine za svoju drugaricu, iako je ona vrlo često veći davež.

Medvjed je topla srca, a njegov tihi svijet okrenuo se naglavačke kada je Maša ušla u njegov život! Iako voli miran život, na njegovo iznenađenje uskoro otkriva da mu Maša nedostaje kada god mu nije blizu i jedva čeka njihovu sledeću avanturu. Zajedno prolaze kroz mnoge komične zgode, u koje Maša upada zbog svoje razigranosti i znatiželje. Medvjed voli mir, red i sistematičnost, što je u suprotnosti sa Mašinim karakterom. To dovodi do tenzija i komičnog haosa, ali se uvijek sve dobro riješi zahvaljujući Medvjedovoj smirenosti i snalažljivosti.

Maša i Medvjed uče djecu o pravom prijateljstvu, brizi, slobodi kreativnosti i osnovnim vještinama na smješan i pametan način.

O tome, koliko je ovaj crtani kvalitetan i to ne samo u tehnološkom smislu, već i u sadržajnom, govori i činjenica da je samo 17.epizoda pod nazivom “ Recept za katastrofu” postigla ogroman uspjeh tako što se uvrstila u klub Jutjub milijardera od ukupno 54 epizode koje se mogu pronaći na najpoznatijem servisu za dijeljenje video-materijala.

Gledajte “Mašu i medvjeda” radnim danima od 07.20h u Bojama jutra.

Bonus video: