Morača iznenadila Luku Bar, Budva, Galeb i Herceg Novi upisali treći trijumf

65 pregleda 1 komentar(a)
Galeb - Budućnost Bemax, Foto: OSCG
Galeb - Budućnost Bemax, Foto: OSCG
Ažurirano: 29.10.2016. 20:25h

Morača je iznenadila Luku Bar (oslabljenu za povrijeđenu Vesnu Joksimović) u "Topolici" sa 3:2 i stigla do prve pobjede u prvenstvu, nakon dva startna poraza. Baranke su doživjele prvi poraz, a imaju i zaostali meč sa Rudarom.

Luka Bar je bila na pragu pobjede, jer je vodila 2:1 u setovima i 19:15 u četvrtom, ali nije imala snage da završi meč. Podgoričanke su izjednačile na 2:2 i odvele utakmicu u odlučujući peti set.

U taj-breku je Morača povela 11:4, Luka Bar je izjednačila na 11:11, ali su gošće prve stigle do dvije meč lopte na 14:12. Ipak, Durakovićeva je sa servisa donijela preokret i meč loptu za domaće na 16:15, ali je podgorički tim novim preokretom stigao do 18:16 i 3:2 u setovima.

U drugom derbiju, Budva je pobijedila vicešampiona Rudara i stigla do treće pobjede u prvenstvu. Pljevljanke su, takođe, prvi put izgubile.

Nakon tri kola maksimalan učinak ima i Herceg Novi, koji je večeras bio bolji od Gorštaka, koji nije osvojio ni bod u prva tri kola.

Treći trijumf upisao je i Galeb, iako je izgubio prvi set protiv Budućnost Bemaksa, ali su Baranke u četvrtom setu demonstrirale silu, ostavivši gošće na samo četiri poena!

Prva ženska liga (3. kolo)

Galeb – Budućnost Bemax 3:1 (18:25, 25:14, 25:14, 25:4)

Bar - Dvorana: SC “Topolica”. Gledalaca oko 50. Sudije: Dragana Vučinić (Podgorica) i Irena Lazović (Bar)

Galeb: Čavić, Vujović, Mumović, Vujošević, Mašanović, Sekulović, Đukić, Ćaćić i Šušić. Trener Nikola Masoničić.

Budućnost Bemax: Adžić, Sutaj, Pejović, Drljević, Bazović, Peković, Prelević i Maljević. Trener Ognjen Babalj.

Budvanska rivijera Budva – AOK Rudar 3:1 (27:25, 25:19, 17:25, 25:14)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca oko 60. Sudije: Branko Batizić i Branimir Janjević (oba iz Podgorice)

Budvanska rivijera Budva: Burzanović, Lučić, Tičić, Đurović B, Sredović, Radović, Đurović J, Marković, Drešić, Delić, Taušan. Libero: Pejović. Trener Časlav Đurović.

AOK Rudar: Džaković, Božović, M. Vučetić, Svrkota, Ćurčić, A Petrović, T. Vučetić, Marković, D. Petrović, Đurović, Drobnjak. Libero Đaković. Trener Nataša Marković.

Luka Bar – Morača 2:3 (25:19, 23:25, 25:17, 23:25, 16:18)

Bar - Dvorana: SC “Topolica”. Gledalaca oko 70. Sudije: Jelena Tošić i Nikola Plamenac (oboje iz Bara)

Luka Bar: Bojović, Dević, Duraković, Cenović, Zoronjić, Rovčanin, J. Rosić, M. Rosić, Vujanović, Vuković, Kruta, Barjaktarović. Trener: Vladimir Milačić

Morača: Vukčević, Krivokapić, Nikolić, Miljanić, Šanjević, Gigović, Đurović, Osmajić, Globarević, Vukićević. Trener: Predrag Đonović

Herceg Novi – Gorštak 3:0 (25:15, 25:22, 26:24)

Herceg Novi - Dvorana: SC “Igalo”. Gledalaca oko 50. Sudije: Milorad Delić i Petar Jocović (oba iz Podgorice)

Herceg Novi: Bratić, M. Ćirović, Lalovac, Mitrović, Iković, Mališić, Kamčeva, Novitović, Bečanović, A. Ćirović, Zloković. Trener: Sanja Jovović

Gorštak: Petričević, Nedić, Labović, Arsović, Ta. Rakočević, Palević, Te. Rakočević, Malagić, Đonović, Marković, Šekularac. Trener: Ivica Šćekić

Nedjelja

Nikšić – Gimnazijalac (19.30)

Bonus video: