ODT ODBACIO PRIJAVU INSPEKTORA

Nisu pogriješili što su hapsili Šukovića

Tužilaštvo ocijenilo da se inspektori nisu ogriješili o zakon
52 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.04.2019. 21:31h

Inspektori podgoričke policje nijesu u avgustu 2015. godine nezakonito hapsili suspendovanog kolegu Predraga Šukovića, odlučilo je podgoričko Osnovno državno tužilaštvo.

To tužilaštvo odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu koju je bivši šef Odsjeka za borbu protiv organizovanog krimininala i korupcije podnio protiv trojice kolega.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet po prijavi P. Š. U toku izviđaja je sprovedeno više dokaznih radnji, čijom analizom je utvrđeno da ne postoji osnovana sumnja da su D. M., J. B. i S. L. izvršili krivično djelo  protivpravno lišenje slobode, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti zbog čega je krivična prijava protiv policijskih službenika odbačena”, odgovoreno je “Vijestima” iz ODT.

Šuković je kolege prijavio nakon što su ga uhapsili zbog komentara koje je pod pseudonimom “Boss” pisao na portalu “Vijesti” o potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću. 

Policajac je tada pušten nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom  tužilaštvu, a komentarišući hapšenje  rekao je da  to doživljava kao zastrašivanje i upozorenje da ćuti. 

Nakon izbijanja afere sa Markovićem, Šuković je javno optužio vicepremijera i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi”,  koja se navodno bavila švercom cigareta. Marković je rekao da  nikad nije čuo za mojkovački klan.

Tužilaštvo kojim rukovodi Ljiljana Klikovac ocijenilo je da u Šukovićevim komentarima nema elemanata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, poslije čega je Marković podnio privatnu tužbu protiv policajca.  Šuković je nedavno  uslovno osuđen na tri mjeseca zatvora, jer je sud utvrdio da je komentarima prijetio Markoviću. 

Taj inspektor ranjen je 11. jula u centru Podgorice. Zbog sumnje da je pucao u njega, uhapšen nekadašnji vojni obavještajac Radovan Aleksić, koji tvrdi da nema ništa sa ranjavanjem Šukovića.