Pušači, ovaj recept će vam ekspresno očistiti pluća

Nisu baš svi za pohvaliti, ali tu i tamo nađe se mješavina koja vam može pomoći da lakše dišete, i ako ništa, da izbriše onu jutarnju mučninu i "katran" koji izbacite iskašljavanjem
383 pregleda 1 komentar(a)
pušenje, cigareta, Foto: Shutterstock
pušenje, cigareta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2016. 16:44h

Ako ste pušač, vjerojatno vam kroz vrijeme "uđe u glavu" nebrojeno mnogo informacija o tome koliko nikotin šteti vašem zdravlju.

Htjeli to ili ne, od raznih savjeta ne možete pobjeći, a svaka priča počinje sa "trebali biste baciti cigarete".

U međuvremenu, vi jako dobro znate koliko je to teško, ili u krajnjem slučaju - koliko se ne želite ostaviti tog poroka ili užitka.

Srećom, postoji niz recepata koje možete pronaći kako biste očistili pluća, i eventualno smanjili štetu koju cigarete nanose. Nisu baš svi za pohvaliti, ali tu i tamo nađe se mješavina koja vam može pomoći da lakše dišete, i ako ništa, da izbriše onu jutarnju mučninu i "katran" koji izbacite iskašljavanjem, prenosi N1.

Prvi sastojak je đumbir, kao lijek i prevencija za sve bolesti današnjice. Potreban vam je sitno nasjeckan korijen đumbira, potom malo kurkume u prahu, 14 komada bijelog luka, 14 kašičica šećera, a to sve stavite u litru vode i pustite da prokuva pet minuta.

Smjesu ubacite u frižider preko noći kako bi se ohladila, a narednih dana uzmite po dvije čajne kašike smjese svaki dan za zdravija pluća i mirnija jutra. Osjećat ćete se bolje, a postupak možete ponavljati koliko god želite.

Bonus video: