Na ovo se čekalo 25 godina: Marina Raković za Crnu Goru osvojila bronzu u Lincu!

Ona je danas u meču za treće mjesto u kategoriji do 68 kilograma pobijedila sudijskom odlukom Italijanku Silviju Semaro 5:0.
77 pregleda 4 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Mina
Marina Raković, Foto: Mina
Ažurirano: 29.10.2016. 08:50h

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Lincu.

Ona je danas u meču za treće mjesto u kategoriji do 68 kilograma pobijedila sudijskom odlukom Italijanku Silviju Semaro 5:0.

Raković je u Lincu osvojila peto odličje na velikim takmičenjima.

Bila je tri puta bronzana na šampionatima Evrope, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igrama u Bakuu.

"Bio je neizvjestan meč. Italijanka se spremala za mene, ali smo taktički dobro odradili borbu i zasluženo slavili. Išli smo na sve ili ništa. Trud se isplatio osvajanjem medalje za Crnu Goru", kazala je Raković agenciji MINA.

Ona je na putu do polufinala, u srijedu, bila bolja od Bugarke Aleksandre Stubleve 4:2, reprezentativke Kosova, Fortese Orane 2:0, Španjolke Kristine Gonzalez Vičaino (sudijskim preglasavanjem) i Francuskinje Alis Ažije 3:1.

U polufinalnom meču poražena je od domaće takmičarke, Alise Bušinger 3:0.

Titulu u ovoj kategoriji je osvojila Austrijanka Alisa Businger, koja je u finalu pobijedila Dankinju Katrin Pedersen. Osim naše Marine, bronzu je osvojila i Ivona Čavor iz Bosne i Hercegovine.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić, kazao je da je crnogorski karate poslije 25 godina dočekao medalju sa svjetskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji.

"Konačno smo osvojili svjetsku medalju. Prognozirali smo medalju, jer su rad i rezultati Marine Raković to nagovještavali. Srećni smo i ponosni na nju i njene rezultate. Veliko hvala", kazao je Fatić.

Predsjednik Karate saveza, Dragan Šakotić, naveo je da je presrećan što je dio istorije karate sporta u Crnoj Gori.

"Ponosan sam što sam dao svoj doprinos stvaranju vrhunskih rezultata crnogorskih karatista. Naša Marina je, osvajanjem medaljem, crnogorskom sportu obezbijedila mjesto u samom vrhu svjetskog karatea i sporta uopšte", rekao je Šakotić.

Bonus video: