"GOLFOM" UDARIO U ŠLEPER

Udes na putu Vraćenovići-Vilusi: Poginuo sveštenik Željko Mitrović

Do udesa je došlo kada je Mitrović, koji je upravljajao golfom 2", izgubio kontrolu nad upravljačem i podletio pod šleper
518 pregleda 45 komentar(a)
udes, Nikšić, sveštenik, Foto: Privatna arhiva
udes, Nikšić, sveštenik, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.10.2016. 20:02h

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 16.15 časova dogodila na magistralnom putu Vraćenovići - Vilusi poginuo je Željko Mitrović iz Kruševca, monah manastira Kosijerevo u selu Perovići, pedesetak kilometara od Nikšića.

Tom prilikom teže je povrijeđen ruski državljanin Vlado Kozlov (50), koji privreneno boravi u Baru.

Do udesa je došlo kada je Mitrović, koji je upravljajao golfom 2", izgubio kontrolu nad upravljačem i podletio pod šleper bosanskih registarskih oznaka koji mu se kretao u susret.

Od siline udara Mitrović je stradao na licu mjesta, dok je Kozlov, koji je bio na mjestu suvozača zadobio teške povrede. On je prevezen u nikšićku Opštu bolnicu gdje su mu konstatovane povrede glave, grudnog koša i stomaka, kao i prelomom obje nadlaktice.

"Pacijent će biti operisan, a nakon toga upućen na liječenje u podgorički Klinički centar", kazao je dr Ilija Ašanin, direktor bolnice.

Poginulog i povrijeđenog je iz smrskanog automobila izvlačila ekipa Službe zaštite i spasavanja iz Nikšića, u kojoj je bilo šest spasilaca.

Uviđaj je obavio zamjenik osnovnog državnog tužioca i pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti.

Preporučujemo za Vas