Pretresi u Kotoru i Budvi: Nađene puške, pištolji i municija

O izuzetim predmetima obaviješten je državni tužilac u Odnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru
179 pregleda 37 komentar(a)
oružje, Kotor, Budva, Foto: Uprava policije
oružje, Kotor, Budva, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 28.10.2016. 15:34h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Centra bezbjednosti Budva izvršili su pretrese kuća i stanova na području ova dva grada, a koja koriste pet osoba. Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom pretresa su na lokacijama na području Kotora i Budve koje koristi D.Ć (54) iz Kotora, pronašli ukupno šest komada vatrenog oružja – četiri puške i dva pištolja i veću količinu municije, kao i druge predmete.

"Službenici OB Kotor su danas, 28. 10. 2016. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, a na osnovu operativnih saznanja, u sadejstvu sa službenici CB Herceg Novi izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koja koriste lica D.Ć, S.Ć, Ž.Ć. i S.Ć. u mjestu Bratežići i B.Ć. u mjestu Plagenti – Opština Kotor. Pretresom kuće i drugih prostorija koje koristi D.Ć, u mjestu Bratežići, u ilegalnom posjedu su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: lovačka puška, marke IŽ 12, pištolj marke „Browing“, sporogoreći štapin za eksploziv, 85 metaka, cal. 7,65 mm, 34 lovačka patrona, cal 12 mm, puščani metak, vojne maskirne pantalone, vojna maskirna jakna, vojni borbeni ranac i vojna transportna vreća. O navedenim pretresima i oduzetim predmetima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a shodno nalogu tužioca biće preduzete dalje mjere i radnje", piše u saopštenju.

Istovremeno, službenici CB Budva izvršili su pretres stana u Budvi, u vlasništvu pomenutog D.Ć.

"Pretres je takođe izvršen shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru. Pretresom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: dvije lovačke puške marke „Crvena Zastava“, lovačka puška nepoznate marke, pištolj marke „Browning“, cal. 7,65 mm, rezervni okvir za pištolj „Browning“, 92 metka cal. 7,65 mm za pištolj 7 metaka cal. 30-60 25 metaka cal. 7,62 za pušku, 109 metaka cal. 12 mm za lovačku pušku, 9 metaka cal. vinčester 30-60, i gumena palica. O izuzetim predmetima takođe je obaviješten državni tužilac u Odnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru", zaključuje se.

Bonus video: