Slavkinim mukama nema kraja: Na Krnovu joj ubili kravu

Nada se da će makar ovoga puta biti otkriveni počinioci, a ko će joj i kako nadoknaditi štetu ne zna
198 pregleda 47 komentar(a)
Slavka Adžović, Foto: Svetlana Mandić
Slavka Adžović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.10.2016. 13:39h

Mukama Nikšićanke Slavke Adžović, koja živi u naselju pod Trebjesom, kao da nema kraja. Iz godine u godinu ovoj vrijednoj djevojci koja se više od dvije decenije bavi stočarstvom, dešavaju se nevolje – dva puta joj je gorjelo sijeno, isto toliko puta štale, vukovi su joj u više navrata klali ovce, ali i nepoznate osobe, kako je Slavka isticala, u znak upozorenja da nije dobrodošla na Krnovu, gdje ljeti izdiže. Ovoga puta neko joj je, kako tvrdi, na Krnovu ubio kravu.

“U ponedjeljak ujutro oćerala sam krave pod Oštrovicu i kada sam uveče došla po njih imala sam šta da vidim –ubijena krava leži pored puta. Posred čela, između rogova, imala je rupu. Od čega i kako ne znam, ali sam odmah zvala policiju”, kazala je Adžović.

Policija je obavila uviđaj, a Adžović čeka rezultate istrage.

“Policija i veterinarski inspektor su odmah došli. Kravina glava je odnešena na obdukciju, a ja sam kravu juče zakopala. Godinama se dešava isto – pale mi štale, sijeno, kolju ovce, ubijaju krave, a niko ništa o tome ne zna. Ovo je nehumano, neljudski i nepošteno šta mi rade. Rekla sam policiji i svima ako sam nekome šta skrivila neka se iživljavaju na meni, a ne na tu stoku. Mogu misliti šta bi sa mnom radili kad ovako rade kravi”, ozlojeđena je Slavka.

Nada se da će makar ovoga puta biti otkriveni počinioci, a ko će joj i kako nadoknaditi štetu ne zna.

“Štetu koja mi je nanesena niko u životu ne može da mi nadoknadi. Iz godine u godinu ovo mi se dešava. Ne znam šta da radim i kome da se obratim. Pitam se samo zbog čega. Nikome ništa nažao nijesam uradila. Ako nijesam mogla da pomognem nijesam ni odmogla”, kazala je Adžović.

Bez komada zemlje Slavka je uspjela da sakupi i održi veliko stado , ali izgleda da teško može da se izbori sa ljudskom zlobom. Ima preko stotinu ovaca, desetak govedi i mnogo nevolja.

Bonus video: