Retrospektiva Zorana Bulatovića

Bulatović (1952-2015) likovnu akademiju je završio u Prištini, odsjek grafika. Živio je i stvarao u Herceg Novom, a izlagao u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Holandiji
305 pregleda 0 komentar(a)
zoran bulatović
zoran bulatović
Ažurirano: 28.10.2016. 09:37h

Retrospektivna izložba slika, grafika, crteža i instalacija poznatog hercegnovskog umjetnika Zorana Bulatovića biće otvorena večeras u hercegnovskoj Galeriji Josip Bepo Benković u 19 sati.

“Ono što prvo vidimo kad se suočimo sa slikama ili grafikama Zorana Bulatovića jeste žestok, ekspresivan gest i to da se na gotovo svakoj umjetnikovoj slici vodi borba forme i linije. Takođe, da je kolorit taman, ali 'probijen' intenzivnim kolorističkim partijama. Bulatović je na drugom kraju linije koja ga povezuje sa Miodragom Đurićem, a gledajući njegove slike čini nam se i da 'uranjamo' u Fislijev košmarni svijet snova koji nas bude i ne donose spokoj”, napisala je u katalogu za izložbu istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik.

Bulatović (1952-2015) likovnu akademiju je završio u Prištini, odsjek grafika. Živio je i stvarao u Herceg Novom, a izlagao u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Holandiji. Dobitnik je nagrade 17. Hercegnovskog zimskog salona, kao i Nagrade XXVII Likovni susret - Grafičke kolonije i grafičke radionice umjetničkih kolonija Jugoslavije 1980-1988.

Bonus video: