Moglo bi da bude i interesantno

Budvanska rivijera, barem na papiru, nije toliko u prednosti u odnosu na rivale, kao što je bio slučaj proteklih godina
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
Ažurirano: 28.10.2016. 09:38h

Budvanska rivijera je ponovo favorit za oba domaća trofeja u odbojkaškoj sezoni koja za muškarce startuje u subotu, utakmicom Budućnost Capital Plaza - Volej star. Budvani, međutim, barem na papiru, nijesu toliko u prednosti u odnosu na rivale, kao što je bio slučaj proteklih godina, jer su se slabijim kvalitetom i iskustvom ekipe nešto „primakli” glavnim konkurentima, Jedinstvo Bemaksu i Budućnost Capital Plazi.

U Budvansku rivijeru, koju očekuje i nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ljetos su stigli Kolumbijci, srednji bloker Aleksandar Karabali i korektor Ivan Andres Hurtado Mina, ruski tehničar Georgi Mamedov, primači iz Novog Pazara Aldin Zoranić i Samed Prušević, slovački srednji bloker Ričard Sajfer, a na probi je 26-godišnji poljski primač Tomaš Rusecki.

"Što se domaće sezone tiče, biće dosta interesantno, jer se Jedinstvo dosta pojačalo. Po prvi put poslije dugo godina, Budvanskoj rivijeri je prioritet domaća liga, Evropa je u drugom planu. Imamo mlad sastav, pravimo projekat i ekipu za nekoliko narednih godina. Ambicije su kao i uvijek da budemo prvi u prvenstvu, iako znamo da će biti dosta teže nego ranijih godina. Jer, osim Jedinstva, tu je i mlada ekipa Budućnosti, koja se, takođe, pojačala sa dvojicom igrača, i sa kojom smo igrali u pripremnom periodu. Evidentno je da su i oni podigli nivo igre u odnosu na lani", rekao je za „Vijesti” trener Budvanske rivijere Milan Marković.

Jedinstvo Bemaks je prošle sezone prvi put u istoriji igralo dva finala, plej-ofa i Kupa, a za potvrdu rezultata, možda i nešto više, Bjelopoljci su doveli tri pojačanja, tehničara Strahinju Kuburovića, primača Jovana Delića i srednjeg blokera Radoslava Ćuka.

"Ne želim da se na startu bavim nikakvim predviđanjima, ekipa je dobro i želim da igramo i razmišljamo iz utakmice u utakmicu pa gdje nas to odvede. Ove godine očekujem da će prvenstvo biti znatno interesentnije, Budvanska rivijera je uvijek na evropskom nivou, Budućnost ima dva odlična pojačanja uz postojeću mladu i perspektivnu ekipu, a tu je i Volej star koji uvijek igra odlično. Nadam se da će publika imati priliku da gleda odlične utakmice, a od svoje ekipe očekujem da na svakoj od njih da maksimum i onda rezultat neće izostati", kazao nam je trener Jedinstvo Bemaksa Darko Prebiračević.

U Budućnost Capital Plazu su se vratili tehničar Miloš Tatar i korektor Goran Bošković, da pomognu mlađanoj ekipi da ne ponovi prošlu sezonu, u kojoj Podgoričani, prvi put, nisu stigli ni do jednog finala...

"Očekujem da momci još više napreduju, smatram da su, kroz treninge, napredovali dosta i od kraja prošle sezone do danas. Jedinstvo se dobro pojačalo, dobili su stabilnog sponzora, imaju kvalitetnu ekipu. Budvanska i Jedinstvo su doveli nekoliko kvalitetnih igrača, Budvani naravno više, jer igraju Ligu šampiona. Ali, smatram da Budućnost može da odigra vrlo zanimljivu sezonu. Mi imamo obavezu da uvijek igramo za visok rezultat, cilj i ambicije kluba su uvijek finala domaćeg prvenstva i Kupa, bez obzira šte je ekipa mlada i neiskusna", kaže trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Prvo kolo

Subota

Budućnost Capital Plaza – Volej star (15 sati, live stream)

Nedjelja

Jedinstvo – Bar Volej (18)

Sutjeska – Budvanska rivijera (odloženo)

Bonus video: