Sve spremno za 23. Podgorički maraton

Kao i prošle godine, maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi. Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti.
54 pregleda 0 komentar(a)
Podgorički maraton promocija, Foto: Atletski savez Crne Gore
Podgorički maraton promocija, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 27.10.2016. 22:09h

Sve je spremno za 23. internacionalni Podgorički maraton, saopštili su danas organizatori ove tradicionalne sportske manifestacije, koja će biti održana u nedjelju.

"Iskreno, osjećam se veoma počastvovano što i ove godine organizujemo ovako prepoznatljivu manifestaciju. Podgorički maraton je već postao brend Glavnog grada, ali i nešto po čelmu se itekako prepoznaje Crna Gora kao država i turistička destinacija. Posebno me raduje podatak da se za glavnu trku prijavio rekordan broj od 760 učesnika, ali i činjenica da nam je pripala čast da po prvi put organizujemo Prvenstvo Balkana u polumaratonu", rekao je Boris Mugoša, predsjednik Organizacionog odbora.

Kao i prošle godine, maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi. Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

"Mi iz ASCG svih ovih godina pružamo logističku podršku da maraton bude svrstan u red najboljih. Nadam se da u tome uspijevamo a znam da smo i ove godine uradili sve kako bi opravdali epitet jednog od najboljih, odnosno onog iz reda „pet zvjezdica“. Veliku zaslugu u svemu imaju Glavni grad i Opština Danilovgrad te Gradske opštine Golubovci i Tuzi sa svojim službama", istakao je, između ostalog, Milorad Vuletić, predsjednik ASCG.

U okviru manifestacije prvi put biće održano Prvenstvo Balkana u polumaratonu i tradicionalno Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu. Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat.

"Zahvaljujem se ASCG, Glavnom gradu i Opštini Danilovgrad u ime svih nas koji se bavimo atletikom, na trudu koji su uložili da Podgorički maraton dostigne ovaj nivo a posebno im hvala što su mi ove godine podarili tu čast da ja budem promoter. Nadam se da će u nedjelju biti veliki broj onih koji će prisustvovati ovako lijepoj manifestaciji a vjerujem da će naša Slađana Perunović uspjeti da osvoji prvo mjesto u svojoj trci", istakla je promoterka maratone Kristina Rakočević, članica AK „Tara“ iz Mojkovca.

Bonus video: