Bez medalje za crnogorske karatiste drugog dana SP

Sa dva trijumfa najuspješnija je bila Jelena Maksimović, koja je u kategoriji do 61 kilogram eliminisana u trećem kolu.
92 pregleda 0 komentar(a)
Karate muški tim u borbama, Foto: Mina
Karate muški tim u borbama, Foto: Mina
Ažurirano: 27.10.2016. 18:54h

Crnogorski karatisti bez medalje završili su drugi takmičarski dan Svjetskog prvenstva (SP) u Lincu

Sa dva trijumfa najuspješnija je bila Jelena Maksimović, koja je u kategoriji do 61 kilogram eliminisana u trećem kolu.

Ona je na startu takmičenja pobijedila Australijanku Kristinu Meih 2:1, dok je u drugom, sudijskim preglasavanjem, slavila protiv Borne Mirzajeve iz Uzbekisana.

U trećem kolu izgubila je od Italijanke Viole Lalo 3:0.

Italijanka je već u narednoj rundi poražena od kineske takmičarke, čime je članici podgoričkog Omladinca zatvorila vrata repesaža i onemogućila je da se bori za medalju.

“Za mene je i dolazak na SP veliki uspjeh, imajući u vidu da sam krajem marta imala tešku operaciju koljena. Vratila sam se mnogo ranije na tatami nego što su svi očekivali. Od SP očekivala sam više, možda sam i mogla više, ali dala sam sve od sebe i nijesam razočarala ni sebe, ni trenera. Vjerujem u svoj kvalitet i nadam se da ću već na Evropskom prvenstvu osvojiti medalju”, kazala je Maksimović agenciji MINA.

Ona je, komentarišući šanse crnogorskog tima u sjutrašnjem ekipnom nastupu, kazala da vjeruje da će se naporan rad isplatiti.

“Dobro smo se naoštrile, naporno smo trenirale i nadam se da ću u ekipnoj konkurenciji nadoknaditi ono što sam propustila u pojedinačnoj”, kazala je Maksimović.

Ostali crnogorski predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji, Ana Drašković i Mario Hodžić, poraženi su u prvom kolu.

Drašković je u kategoriji do 55 kilograma izgubila od Norvežanke Betine Alštadseter 7:2.

“Žao mi je zbog poraza, nakon toliko rada na treninzima i odricanja očekivala sam više. Trenutak nepažnje i primljeni nožni udarac promijenili su mi koncepciju. Bila sam primoranama da jurim protivnicu i rezultat, što je ona dobro iskoristila”, kazala je Drašković.

Hodžić je u kategoriji do 67 kilograma poražen od Brazilca Vinsiusa Igueire 2:0.

Uspješan nastup imao je muški tim u borbama, koji je na startu slavio protiv Kanade 4:1.

Naredni rival crnogorskog tima, koji je nastupio u sastavu Vladimir Mihailović, Almir Cecunjanin, Nemanja Brašanac, Vuk Šuković i Filip Vijadinović, biće sjutra selekcija Koreje.

“Pobijedili smo kvalitetan tim, koji je kao i mi spoj mladosti i iskustva. Ispoštovali smo dogovor sa selektorom, djelovali smo kao ekipa i zasluženo pobijedili. Slijedi nam duel sa Korejom, ozbiljnom selekcijom, ali uz izdanje protiv Kanade možemo očekivati pobjedu”, kazao je kapiten muškog tima Almir Cecunjanin.

Za sjutra zakazan je i nastup ženskog tima u borbama, a prvi rival Ani Drašković, Jeleni Maksimović, Marini Raković i Dragani Konjević, biće Alžir.

Borbu za bronzanu medalju, jučerašnjim plasmanom u polufinale kategorije do 68 kilogram, izborila je Marina Raković.

Njena protivnica biće Italijanka Silvija Semaro.

U meču za polufinale juče je poražena Dragana Konjević (preko 68), dok su u trećem kolu eliminisani Almir Cecunjanin (preko 84), Ljubiša Mihailović (do 84) i Nemanja Brašanac (do 75).

Crnogorski karate u Lincu predstavlja i WKF sudija Miodrag Radunović.

Bonus video: