Krivična prijava protiv Lalića: Bacio molotovljev koktel na auto?

Na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta, a Lalić se trenutno nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog izdržavanja kazni za druga izvršena krivična djela
476 pregleda 2 komentar(a)
Molotovljev koktel, Foto: Shutterstock
Molotovljev koktel, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.10.2016. 13:23h

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Veselina Lalić (34) zbog osnovane sumnje da je 25. maja prošle godine, u ranim jutarnjim satima, podmetnuo požar na vozilu vlasništvo Nikšićanina R. V. (68).

Dežurna služba policije je 27. maja, oko 2,45 časova, obaviještena od strane građana da je u prigradskom naselju Humci došlo do požara na vozilu marke "opel", model "kambo", nikških registarskih oznaka.

Uviđaj je obavljen uz prisustvo stalnog sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije, a izuzeti tragovi su, po nalogu osnovnog tužioca u Nikšiću, poslati u danilovgradski Forenzički centar.

"Nakon sprovedenih vještačenja, kao i nalaza i mišljenja vještaka za PEH, utvrđeno je da je požar na vozilu podmetnut", stoji u saopštenju policije.

Na osnovu prikupljenih dokaza službenici policije su podnijeli krivičnu prijavu protiv Lalića zbog sumnje da je na vozilu R.V., koje je bilo parkirano ispred porodične kuće, bacio tzv. "molotovljev koktel" i na taj način doveo u opasnost kako živote članove porodice oštećenog, tako i njegovu imovinu.

Na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta, a Lalić se trenutno nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog izdržavanja kazni za druga izvršena krivična djela.

Nikšićka policija je u proteklih devet mjeseci rasvijetlila deset krivičnih djela podmetanja požara.

Bonus video: