Svjedok: Bigovići doveli Baošića da ubije Kosaća

"Jovan je zvao Bigoviće da u ponedjeljak ručaju, ali su oni već u nedjelju prebili njegovog brata Gorana"
722 pregleda 11 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2016. 09:01h

Braća Bigović dovela su Dragoja Baošića da ubije Jovana Kosaća, a zatim su ga odvezli sa mjesta ubistva i sakrivali. To je juče u podgoričkom Višem sudu saopštio najbolji prijatelj ubijenoga, Neđeljko B. Marković iz Herceg Novog.

Svjedočeći, on je međutim rekao da nije očevidac ubistva, već da to zaključuje na osnovu mnogih stvari i iskaza.

"Na Vaskrs u aprilu 2014. godine, braća Bigović Milovan, Milan, Radovan i Vidak prebili su Jovanovog brata Gorana Kosaća, udarajući ga bejzbol palicama i pištoljima. Njima je zbog toga bio zabranjen ulaz u diskoteku Kaza. Dan - dva nakon toga, došao je njihov ujak Boško Krivokapić da razgovara sa mnom i Jovanom. Prenio nam je poruku Bigovića da oni neće da se pomire, da su tražili da Goran Kosać povuče prijavu protiv njih i da se neće tući sa Jovanom, jer tu nemaju šta da traže, već će se na drugi način obračunati sa njim. Sada je moj zaključak na osnovu svega što se desilo, da su Bigovići doveli Baošića da ubiju Jovana Kosaća, a zatim su ga odvezli sa mjesta ubistva i sakrivali ga. Gledao sam snimak i čuo od ostalih svjedoka da je Milan Bigović dozivao Baošića da u diskoteci dokrajči Jovana. Što se tiče Baošića, nikada on nije imao probleme i sukobe sa mnom i Jovanom i Goranom Kosaćem”, rekao je Marković.

Objasnio je da se prvi sukob desio dan pred Vaskrs.

"Incident se dogodio između Gorana Kosaća i Milana Bigovića u diskoteci Kaza. Jovan je odmah stao između njih da ih razdvoji. Zatim je pozvao sve Bigoviće, njegovu rođenu braću i braću od stričeva, da već u ponedjeljak pođemo svi na ručak kako bi se sve smirilo. Međutim, već u nedelju oni su prebili Gorana Kosaća".

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. u diskoteci Kaza sa umišljajem ubio Jovana Kosaća, nakon što se stradali fizički sukobio sa Milanom Bigovićem.

Piše da je Baošić nastavio da puca u Kosaća i nakon što je ovaj pao od prvih hitaca.

Dragan Bigović optužen je da je pomogao Baošiću da ne bude otkriven.

Suđenje se nastavlja 9. novembra.

Odbrana tvrdi da je svjedok pristrasan

Advokat Dragan Mitrić, branilac Baošića, prigovorio je svjedočenju Nedeljka Markovića - jer se, kako je kazao, radi o svjedoku koji nema neposredna saznanja o ubistvu.

"Ovaj svjedok je potencirao sam da dođe da svjedoči. Bavi se analizom iskaza ostalih svjedoka i iznosi svoje zaključke, kao i na osnovu odgledanog video snimka iz diskoteke, onoga što se desilo. Zbog toga smatram da je neupotrebljiv njegov iskaz jer je pristrasan", rekao je.

Bonus video: