Godina od ubista Gorana Đuričkovića: Ko je snajperista iz Starog grada?

I Đuričković je navodno likvidiran zbog krađe oko 300 kilograma kokaina u Španiji
771 pregleda 11 komentar(a)
Goran Đuričković, Foto: Facebook.com
Goran Đuričković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 27.10.2016. 06:04h

Istražitelji ni nakon godinu nijesu uspjeli da saznaju ko je ispalio smrtonosne hice u Gorana Đuričkovića.

Budvanin je na današnji dan ubijen 2015. godine, a iz policije ne obavještavaju javnost ima li pomaka u istrazi.

U Đuričkovića je pucano iz snajpera sa zidina Starog grada, dok se šetao rivom ispred svoga lokala Old Fišermens.

Prije toga je tri puta bio meta napada - prvi put ranjen je u Valensiji, kada je na njega pucano prilikom primopredaje kokainske pošiljke.

Upućeni tvrde da je žrtva rata zbog krađe oko 300 kilograma kokaina u Španiji, odnosno da je ključna osoba koja je uspjela da prevari dostavljače za milionski vrijedan tovar droge.

Nezvanične informacije govore da je u aprilu prošle godine greškom ubijen njegov kum Saša Marković, sa kojim je Đuričković sjedio neposredno prije likvidacije.

Iz policije i tužilaštva tvrde da je uhapšeni Južnoafrikanac Majki Gregorij Feraris najprije priznao da je angažovan da likvidira Budvanina. On je kasnije kazao da je to rekao pod prisliom policijskih inspektora.

U Beogradu je prethodno ubijen Đuričkovićev prijatelj - Cetinjanin Goran Radoman, navodno pripadnik jednog kotorskog klana i blizak prijatelj ubijenog Dragana Dudića Frica.

Prema jednoj od verzija, kokain je ukraden iz njegovog stana u Valensiji, u vrijeme kada je bio skupa sa Đuričkovićem.

Rat zbog te droge nastavio se, a gotovo sve mafijaške likvidacije od početka 2015. godine povezuju sa sa tim slučajem.

Istražitelji vjeruju da su žrtve tog rata i Podgoričanin Ivan Lopičić, Plužinjanin Božidar Cicmil, Kotorani Dalibor Đurić, Goran Biskupović, Miloš Bošnjak, Novljanin Radovan Matović - Rakela, Srđan Vlahović iz Podgorice.

Posljednja u nizu je i likvidacija Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41), rođaka Gorana Đuričkovića i kuma porodice Gorana Radomana.

Predstavnici policije i tužilaštva prekjuče su objelodanili da zbog tog ubistva tragaju za Vukanom Vujačićem (21), Igorom Mašanovićem (20) i Mariom Miloševićem (35).

Bonus video: