Marina Raković se u subotu bori za bronzu!

Karatistkinja podgoričkog Omladinca na korak od jedinog trofeja koji fali njenoj bogatoj riznici
92 pregleda 0 komentar(a)
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Marina Raković, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 26.10.2016. 19:23h

Crnogorska karate reprezentativka Marina Raković boriće se za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, u kategoriji do 68 kilograma.

Ona je večeras u Lincu, u polufinalnom meču, poražena od domaće takmičarke, Alise Bušinger 3:0. Raković je u prvom kolu bila bolja od Bugarke Aleksandre Stubleve 4:2, u drugom je slavila protiv reprezentativke Kosova, Fortese Orane 2:0, dok je u trećem sudijskim preglasavanjem eliminisala Španjolku Kristinu Gomzalez Vičaino. U meču za polufinale slavila je protiv Alis Ažije iz Francuske 3:1

Na korak od borbe za medalju bila je i Dragana Konjević, koja je u kategoriji preko 68 kilograma poražena u meču za polufinale. Konjević je na startu takmičenja bila slobodna, u drugom je pobijedila Italijanku Gretu Viteli 1:0, dok je u trećem slavila protiv Ukrajinke Anastasije Stepaško 2:1. Od plasmana u polufinale odvojio je poraz od Slovakinje Dominike Tatarove 4:1.

Selektor ženskog tima, Žarko Raković kazao je da je zadovoljan nastupom crngorskih reprezentativki, navodeći da nema šta da im zamjeri.

„Raković je izgubila od prve na listi najboljih karatistkinja svijeta, iako smatram da bi je dobila bilo gdje da je održan meč osim u Austriji. Umor je bio jači, jer je meč za finale radila poslije iscrpljujuće četvrte borbe, protiv Francuskinje, treće na rang listi WKF-a. To je veliki uspjeh, smatram da smo blizu medalje. Konjević je drastično oštećena. Dobila je Italijanku koja je dva puta bila prvak svijeta, kao i odličnu Ukrajinku. Protiv Slovakinje i sudija se nije moglo“, kazao je Raković.

Crnogorski predstavnici u borbama Almir Cecunjanin (preko 84), Ljubiša Mihailović (do 84) i Nemanja Brašanac (do 75) eliminisani su u trećem kolu, dok je Biserka Radulović u katama zaustavljena u drugom kolu.

Cecunjanin je na startu eliminisao Indijca Gaurava Šarmu 5:0, dok je u drugom slavio protiv Rumuna Aleksandrua Jonuta Pauna 3:0. Zaustavio ga je reprezentativac Makaoa, Lou Va Ki 1:0.

Mihailović je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je pobijedio Kipranina Matiosa Stilianua 9:1, dok je u trećem izgubio od Ukrajinca Valerija Čobotara 1:0.

Brašanac je na startu pobijedio Hatema Aldvika iz Jordana 3:1, u drugom kolu eliminisao je Slovaka Matuša Liskovskog 3:0, ali je u trećem poražen od Italiana Luiđija Buze 5:0.

Selektor muškog tima Slavenko Bajić pohvalio je nastup crnogorskih karatista, navodeći da se potvrdilo da je šampionat u Lincu jedan od najkvalitetnijih posljednjih decenija.

“Zadovoljan sam nastupom naših reprezentativaca, svi su došli do trećeg kola, borili se i pobjeđivali vrhunske borce. Nadam se da će to biti dobra uvertira za sjutrašnji ekipni nastup. Za sjutra ostaje i nastup Marija Hodžića od kojeg očekujem da pokaže dobru formu i potvrdi raskošan talenat“, kazao je Bajić.

Jedina crnogorska predstavnica u katama, Radulović je na startu takmičenja odličnim izvođenjem kate "kodo šiho dai" slavila protiv Mađarice Laure Šterk 4:1, dok je u drugom poražena od Španjolke Sandre Sančez-Haime 5:0. Španjolka je potom poražena od predstavnice Japana, čime je crnogorskoj predstavnici zatvorila vrata repasaža.

Za sjutra zakazani su nastupi Marija Hodžića (do 67) u muškoj, odnosno Ane Drašković (do 55) i Jelene Maksimović (do 61) u ženskoj konkurenciji.

Hodžić će se na startu boriti protiv bronzanog sa prošlog prvenstva svijeta, Brazilca Vinsinijusa Igueira, protivnica Drašković biće Norvežanka Betina Alstadseter, a Maksimović Australijanka Kristina Meh.

Za sjutra planirana su i prva tri kola u borbama ekipno kod muškaraca.

Ostali dio muškog programa, kao i borbe ekipno u ženskoj konkurenciji, biće održani u petak.

Muški tim, čiji će prvi rival biti Kanada, nastupiće u sastavu Mihailović, Cecunjanin, Brašanac, Vuk Šuković, Nikola Malović, Filip Vijadinović i Vuk Popović, dok ženski tim čine Raković, Konjević, Maksimović i Drašković.

Bonus video: