Odbrana: Dječakov nos bio povrijeđen i ranije

Suđenje se nastavlja 6. decembra, nakon vještačenja
124 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Zoran Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2016. 06:28h

Odbrana Zorana Pajovića optuženog za napad na maloljetnog sina advokata Vladana Bojića, tvrdi da je dječakov nos bio oštećen i prije spornog incidenta.

Pajović se tereti da je 3. aprila, nakon kraće svađe između njegovog i Bojićevog sina, fizički nasrnuo na dvanaestogodišnjaka, prilikom čega mu je nanio tešku tjelesnu povredu - lom nosa sa dislokacijom.

Advokati Jovan Samarđić i Boris Vujović, branioci Pajovića su tražili od vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića da u dopunskom nalazu konstatuje da li može sa sigurnošću da utvrdi da su oštećenja nosa kod maloljetnog B.B. nastale povredom u incidentu.

Punomoćnik maloljetnika, advokat Mitar Perović je prigovorio, navodeći da nema potrebe da vještak utvrđuje nešto što je jasno iz priloženih dokaza - da je dječaku u incidentu nanijeta povreda nosa.

Sutkinja Nada Rabrenović u dokaze je uvrstila i dodatnu medicinsku dokumentaciju iz oktobra, u kojoj se navodi da dječak i dalje slabo diše na nos.

Vještak je u nalazu utvrdio da je povreda mogla nastati i udarcem otvorenim dlanom.

Suđenje se nastavlja 6. decembra, do kada treba da se uradi dopunsko vještačenje u kontekstu nove medicinske dokumentacije.

Pajović je u odbrani tvrdio da je Bojićev sin i tog dana, ali i ranije maltretirao njegovog četvorogodišnjeg sina, ali da je siguran da mu nije slomio nos.

Bojić je ranije govorio da ne vjeruje da je napad na njegovog sina slučajnost i kazao da će nabaviti pištolj da zaštiti porodicu.

Bonus video: