Hajdarpašić prepoznao kolegu iz Vojske?

Hajdarpašić je navodno rekao da ne može “sto odsto” tvrditi da je Aleksić muškarac sa slike...
261 pregleda 3 komentar(a)
Radovan Aleksić
Radovan Aleksić
Ažurirano: 26.10.2016. 06:22h

Rožajac Ahmo Hajdarpašić (60) telefonom je iz Sarajeva pozvao crnogorsku policiju i saopštio im da je Radovan Aleksić na njihovoj fotografiji osumnjičenog za pokušaj ubistva policajca Predraga Šukovića.

Svjedok je to juče saopštio u Višem tužilaštvu, u okviru istrage ranjavanja bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Hajdarpašić je pred tužiocem Željkom Tomkovićem, rekao da ne može “sto odsto” tvrditi da je Aleksić muškarac sa slike, ali da vjeruje da jeste.

To je “Vijestima” kazao jedan od Aleksićevih branilaca, advokat Danilo Mićović.

On je pojasnio da Hajdarpašića do juče niko nije saslušao u istrazi ranjavanja Šukovića.

“Ovo je njegovo prvo pojavljivanje u ovom predmetu. Pozvao je telefonom, prijavio čovjeka sa kojim je prije više od dvije decenije radio u Vojsci i tek sada su ga pozvali. Rekao je da ga nije vidio 24 godine", kazao je Mićović.

Prema saznanjima “Vijesti”, Hajdarpašić živi na relaciji Rožaje, Sarajevo, Švajcarska...

Aleksiću - nekadašnjem vojnom obavještajcu, određen je pritvor početkom oktobra.

U tom rješenju pisalo je da i iz mišljenja vještaka sudske medicine, dr Nemanje Radojevića proizlazi osnovana sumnja da je Aleksić ranio Šukovića 11. jula.

Tokom saslušanja, Hajdarpašić je ispričao da Aleksića poznaje od 1993. godine kada su zajedno radili u nikšićkoj kasarni.

Aleksićevi branioci advokati Mićović i Milan Vujović kazali su da je iskaz svjedoka neupotrebljiv, jer nije rekao ništa što bi doprinijelo rasvjetljavanju krivičnog djela.

“Da nije tragično, bilo bi smiješno zbog načina prijavljivanja i komunikacije sa svjedokom... Očigledno da je razlog njegovog prijavljivanja nadležnim organima animozitet koji potiče od kada su zajedno službovali kod vojske u Nikšiću”, rekao je Mićović.

Pedesetpetogodišnji Aleksić uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo, dok je vozilom renta- kara namjeravao da napusti Crnu Goru.

Šuković je nakon ranjavanja tužiocu kazao da je u konfliktu sa dvije osobe, ali i konstatovao da neće pričati o nalogodavcima na koje sumnja već da će sačekati da tužilaštvo riješi slučaj.

Nedavno je uslovno osuđen na tri mjeseca zatvora zbog komentara na portalu “Vijesti”, kojima je, utvrdio je sud, prijetio potpredsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Osnovno i Više tužilaštvo prethodno su procijenili da u komentarima Šukovića nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, pa je Marković podnio privatnu tužbu protiv policajca.

Potpredsjednik Vlade tada je osudio napad na policijskog službenika i odbacio spekulacije o povezanosti ovog slučaja sa njim.

Nakon izbijanja afere sa Markovićem, Šuković je javno optužio vicepremijera i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića da su “akteri predmeta o mojkovačkoj kriminalnoj grupi”, koja se navodno bavila švercom cigareta.

Marković je rekao da nikad nije čuo za mojkovački klan.

Odbio 30.000 nagradu

Hajdarpašić je odbio nagradu od 30.000 eura, koja je raspisana za informaciju koja bi doprinijela rasvjetljavanju pokušaja ubistva Šukovića.

On je juče tražio da mu se isplate putni troškovi - karta od Švajcarske - gdje živi, do Crne Gore i nazad.

Bonus video: