Ko je vozio, a ko pucao u Đuričkovića?

Saopšteno je da su ubice detaljno napravile plan, kao i u prethodnim krimi obračunima na primorju
498 pregleda 14 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Filip Roganović
Uprava policije, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.10.2016. 05:36h

Vukan Vujačić (21), Igor Mašanović (20) i Mario Milošević (35) osumnjičeni su da su učestvovali u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića 10. oktobra.

To je juče saopštio rukovodilac policijske Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata Aleksandar Bošković, objašnjavajući da su okrivljeni u bjekstvu.

Nije precizirao ko je šta od osumnjičenih radio tokom pripreme i egzekucije, ali je konstatovao da su obezbijeđeni materijalni dokazi za policijske tvrdnje.

“Prikupljena su brojna obavještenja od građana, izvršen je pretres većeg broja objekata na gradskom i seoskom području Cetinja i Podgorice, izvršena su DNK, hemijska, balistička i daktiloskopska vještačenja, kao i analize telekomunikacionog saobraćaja i izuzetog video materijala na području Podgorice i Cetinja. Kao rezultat svih ovih aktivnosti obezbijeđeni su materijalni dokazi u cilju procesuiranja gore navedenih lica, a koji ih dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, saopštio je Bošković.

Podsjetio je da je suvozač iz “reno megana”, iz automatskog oružja ispalilo više projektila u pravcu “tiguana” kojim je upravljao Đuričković (41), a pored njega je bio Milorad Radulović (44) iz Cetinja.

Nakon ubistva, policajci su pored lokalnog puta Cetinje - Ceklin pronašli zapaljen “reno”, a u njegovoj unutrašnjosti i izgorjelu automatsku pušku za koju sumnjaju da je korištena prilikom ubistva.

Bošković je rekao da se preduzimaju opsežne potražne mjere i radnje na nacionalnom i međunarodnom nivou na pronalasku osumnjičenih.

“Ne mogu se izjašnjavati ko je od osumnjičenih imao kakvu ulogu u izvršenju krivičnog djela”, kazao je viši državni tužilac Željko Tomković.

On je najavio da će policija i tužilaštvo utvrditi imaju li Vujačić, Mašanović i Milošević veze sa ubistvom Gorana Đuričkovića i likvidacijom članova kotorskih kriminalnih klanova.

“To će biti predmet istrage”, rekao je Tomković.

Policija i tužilac nijesu mogli da saopšte da li su osumnjičeni za ubistvo Đuričkovića napustili Crnu Goru.

“Trenutno se na međunarodnom i nacionalnom nivou sprovode opsežne aktivnosti u cilju lociranja. Razmjenjujemo informacije sa partnerskim službama u regionu i šire”, rekao je Bošković.

Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je prošle godine u februaru ubijen u Beogradu, a i blizak rođak pokojnog Gorana Đuričkovića, koji je krajem oktobra prošle godine likvidiran u Budvi.

Ta ubistva dovode se u vezu sa ratom kotorskih kriminalnih klanova, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji 2014. godine.

Vukan kupac reno megana

Cetinjanin Vukan Vujačić posljednji je kupac “megana” koji je pronađen zapaljen nakon likvidacije Đuričkovića.

Policija je njegov foto-robot napravila odmah nakon ubistva na Cetinju, a tokom istrage utvrdili su da je riječ o Vujačiću.

“Foto-robot je u operativnom smislu iskorišćen za identifikaciju lica koje je kupilo vozilo. Mi smo identifikovali to lice... To je jedan od trojice osumnjičenih”, kazao je Bošković odgovarajući na pitanja novinara.

Milošević već “ležao” za ubistvo, Mašanoviću ranije našli pištolj

Mario Milošević je šest godina proveo u zatvoru zbog ubistva Andrije Mijovića 29. juna 2002. u Budvi.

Tom ubistvu prethodio je obračun iz marta 2001. godine, kada su Luka Bokan i Mijović napali Miloševića.

I tada je Milošević pucao, ali sud je oslobodio Miloševića za taj događaj jer je pucao u nužnoj odbrani...

On je prošle godine osumnjičen za otmicu švedskih državljana, od kojih je navodno pokušao da iznudi 250.000 eura.

U podgoričkom Osnovnom sudu protiv njega je u toku postupak zbog prebijanja sugrađanina Đorđa Milačića, u oktobru 2015. godine.

Prije pet godina sumnjičen je za pokušaj ubistva Ilije Popovića.

Cetinjsko tužilaštvo u junu je naredilo policiji da uzmu DNK Mašanovića, nakon što je pretresom njegovog stana pronađen pištolj i manja količina municije. On je sin bivšeg zamjenika gradonačelnika Cetinja Borisa Mašanovića (51).

Bonus video: