Crnogorski karatisti sjutra na tatamiju

Crnu Goru će predstavljati 13 karatista, od kojih će samo Biserka Radulović nastupiti u katama.
0 komentar(a)
Karate reprezentacija, Foto: Mina
Karate reprezentacija, Foto: Mina
Ažurirano: 25.10.2016. 10:46h

Austrijski Linc od sjutra do nedjelje biće domaćin šampionata svijeta u karateu, na kojem je najavljeno učešće više od hiljadu takmičara.

Crnu Goru će predstavljati 13 karatista, od kojih će samo Biserka Radulović nastupiti u katama.

U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Ljubiša Mihailović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84 kilograma).

Muški tim u borbama činiće Mihailović, Cecunjanin, Brašanac, Vuk Šuković, Nikola Malović, Filip Vujadinović i Vuk Popović.

U ženskoj konkurenciji nastupiće Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68).

U ekipnoj konkurenciji takmičiće se Raković, Konjević, Maksimović i Drašković.

Prvog takmičarskog dana na tatami će Ljubiša Mihailović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84 kilograma), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68) u borbama i Biserka Radulović u katama.

Kapiten muškog tima Almir Cecunjanin kazao je da očekuje dobar nastup u nikada jačoj konkurenciji.

“Spreman sam, dobro se osjećam i motivisan sam da ostarim što bolji rezultat. Posebno mi je drago što smo i kao ekipa ponovo na okupu. Ovo je najjače prvenstvo do sada, dobro sam radio i iz takmičenje u takmičenja podizao formu. Nadam se da sam je tempirao i da ću to pokazati sjutra”, kazao je Cecunjanin agencji MINA.

On smatra da i muški tim u borbama ima šansi za dobar nastup u Lincu, navodeći da je kvalitet pokazao na pripremnim turnirima.

Kapitenka ženskog tima Marina Raković kazala je da su pripreme odradile odlično i da nikada nijesu spremnije očekuju nastup na nekom takmičenju.

“Naporno sam trenirala, nadam se da ću imati malo sreće na žrijebu. Pripreme smo odradili vrhunski, čini mi se da nikada njemo bili spremniji. Učestvovali smo na četiri pripremna turnira i pokazali da smo i u takmičarskom dijelu spremni. Nadam se da ćemo imti sreće na žrijebu i ukoliko bude tako vjerujem da rezultat neće izostati”, kazala je Raković.

Ona ima tri evropske bronze, a isto odličje osvojila je i na Evropskim igramau Bakuu

Bronzana sa ovogodišnjeg EP, Dragana Konjević vjeruje da uz malo sreće na žrijebu može ponoviti uspjeh iz Monpeljea.

“Potrudiću se da i u Lincu dam makismum, nadam se da će i sreća biti na našoj strani. Dobro smo trenirali, spremno dočekujem start. Vjerujem da uz malo sreće na žrijebu mogu do medalje. Smatram da velike šanse imamo u ekipnoj konkurenciji, godinama smo u samom vrhu, ali su nam medaalje nekako izmicale. Vjerujem i nadam se da sada neće”, rekla je Konjević.

Prema riječima Ljubiše Mihailovića, konkurencija je nikada jača, sa nikada više prijavljenih takmičara.

“Svjestan sam toga, znam šta me očekuje i spremao sam se za to. Ne obaziram se na sreću i žrijeb, koncentrisan sam i baziran na sebe. Daću sve od sebe i ako to stvarno bude tako imam čemu da se nadam. Vjerujem da i očekivanja ekipe nijesu nerealna. Atmosfera u ekipi je odlična, hemija među nama postoji i to u nekom ekipnom takmičenju mnogo znači. Spremni, želimo da damo svoj maksimum i imaćemo šta da pokažemo”, kazao je Mihailović.

Jedina predstavnica u katama, Biserka Radulović kazala je da i pored manjih zdrastvenih problema spremno dočekuje start SP.

“Očekujem najbolje, vjerujem u sebe. Sigurno da ću pružiti maksimum, a vidjećemo za šta će to biti dovooljno. U katama je uvijek jaka konkurencija. Teško je teško doći do medalje na EP, a ne na SP. Može žrijeb da nas pogleda, da se provučemo kolo ili dva, ali za medalju se mora ostvariti još 4-5 velikih pobjeda”, kazala je Radulović.

Crna Gora od sticanja nezavisnosti nema svjetsku medalju u seniorskoj konkurenciji, a posljednju su, kao dio tima, osvojili Veselin Mićović i Slavenko Bajić 1996.godine.

Žrijeb takmičara na programu je večeras, a zvanično mjerenje sjutra.

Za večeras je zakazano i svečano otvaranje šampionata.

Takmičarski dio počeće sjutra nastupom u katama pojedinačno, nakon čega slijede borbe u kategorijama do 68 i preko 68 kilograma, odosno do 84 i preko 84 kilograma.

Bonus video: