“Dokle pogled seže” u Kraljevskom pozorištu

Šiling je umjetnički direktor Krétakör pozorišta
0 komentar(a)
Zetski dom, Foto: Zoran Đurić
Zetski dom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2016. 09:33h

Premijerom predstave “Dokle pogled seže” u ponedeljak, 31. oktobra, u Zetskom domu na Cetinju, biće otvorena nova umjetnička sezona u Kraljevskom pozorištu.

Glumačku podjelu čine: Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić. Saradnik i dramaturg je Bence Biro, a dramaturg i prevodilac Kata Gyarmati.

Mađarski reditelj Arpad Šiling veliko je ime evropskog teatra, o čemu svjedoče najvažnija priznanja među kojima su nagrada Stanislavski u Moskvi 2005, najveće priznanje države Francuske - Legija časti koju dodjeljuje Ministarstvo kulture Francuske 2008, kao i nagrada Catalyst, koju je Šilingu sa njegovim pozorištem Krétakör dodijelila organizacija transit.hu kao dijelu Evropske pozorišne nagrade u novoj kategoriji Pozorišnih realnosti između 2009. i 2011. Arpad Šiling je umjetnički direktor Krétakör pozorišta koje je osnovao 1995. godine.

Komad “Dokle pogled seže“ predstavlja dugo najavljivanu i očekivanu saradnju sa ovim rediteljem, a projekat se realizuje uz podršku EU Cretive Europe.

Bonus video: