„Zlatna djevojka” stigla u Bekeščabu

Bekeščaba je još ljetos htjela da dovede našu odbojkašicu, ali su im se tek sada ukrstili putevi.
68 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Privatna arhiva
Tanja Bokan, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.12.2018. 10:32h

„Crnogorska kolonija“ u mađarskoj Bekeščabi je brojnija za još jednu crnogorsku odbojkašicu - ugovor do kraja sezone je potpisala kapitenka naše reprezentacije Tanja Bokan, koja se u ovom klubu pridružila Kseniji Ivanović i Nikoleti Perović.

Bekeščaba je još ljetos htjela da dovede našu odbojkašicu, ali su im se tek sada ukrstili putevi.

"Izgleda je bila sudbina. U Bekeščabi sam čula sve najbolje, posebno o predsjedniku kluba, ne samo od Ksenije Ivanović, već i od moje bivše saigračice u Azerbejdžanu, Edine Dobi. Došla sam da osvojim titulu i Kup Mađarske, kao i reginalnu MEVZU-u, a nadam se da možemo i do polufinala CEV kupa", kaže za „Vijesti“ Tanja Bokan.

Tanja će u Mađarskoj zaigrati neplanirano, jer je od 21. novembra trebalo da počne drugu avanturu u Indoneziji. Ali, zbog peripetija sa BNI Taplusom, klubom za koji je potpisala ugovor u avgustu, navodnih finansijskih problema i nepoštovanja ugovornih obaveza, naša odbojkašica je odlučila da “presavije tabak“...

"Predala sam tužbu Svjetskoj odbojkaškoj federaciji (FIVB), čekam odluku. Nadam se da ću dobiti svoj dio jer sam imala potpisan ugovor, a nadam se da će i klub dobiti „svoj dio“, da će biti kažnjen, i tako što neće moći da dovodi strankinje kako se još nekom ne bi dogodilo ovo što je meni. Jednostavno, takav neprofesionalizam nisam srela u karijeri - dodaje Bokanova, koja je već igrala u Indoneziji, za Pepsivo, i imala potpuno pozitivno iskustvo.

Tanja Bokan će za novi klub debitovati sjutra, u revanš meču prvog kola CEV kupa, protiv ukrajinskog Himika iz Južnog. Himik je prvi meč na svom terenu dobio sa 3:1.

"U revanšu nam treba pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bismo izborili „zlatni set“. Zbog tog „zlatnog seta“ su me već prozvali „golden girl“ (zlatna djevojka), jer vjeruju da ću donijeti sreću ekipi u tom meču. Daćemo sve od sebe da prođemo, a ako se plasiramo u naredni krug, mislim da imamo otvoren put do polufinala, da nas to tada ne čekaju previše teški rivali, a u polufinalu bi rival trebalo da bude italijanski Busto".

Godinu na izmaku Tanja neće pamtiti po najljepšem, jer je prošle sezone imala i problema u italijanskom Pezaru, jer je klub ostao dužan novac iz ugovora igračicama i stručnom štabu.

"Nadam se da će sve loše ostati u ovoj 2018. godini, i da će od 2019. ponovo biti sve kako treba", uz osmjeh je dodala kapitenka naših odbojkašica.

Čekajući rasplet sa klubom u Indoneziji i dogovor sa Bekeščabom, Tanja Bokan je trenirali sa barskim Galebom, koji vodi novi selektor Crne Gore Nikola Masoničić.

"Zahvalila bih se Galebu i Nikoli koji su mi omogućili da treniram sa njima u periodu dok nisam znala šta će biti sa klubom".

Ističe da će u januaru biti na raspolaganju selektoru za finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"To nije sporno, gdje god da odem, uvijek ću se odazvati reprezentaciji. Sada sam još bliže nego što bi bila da sam otišla u Indoneziju, i biću na pripremama od prvog dana, samo da me zdravlje posluži", zaključila je Tanja Bokan.

Bonus video: