Vujanović uhapšen poslije sedam i po sati drame u Zeti

Vesku Vujanović je od ranije poznat policiji po izvršenju više krivičnih djela
844 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2016. 18:08h

Policija u zetskom selu Berislavci pokušavala je sedam i po sati da uhapsi Podgoričanina Veska Vujanovića (50) koji se zabarikadirao u svojoj kući, što je na kraju i uspjela.

Iz policije je saopšteno da su SAJ-ovci nakon što je postalo jasno da pregovori neće dati rezultate, te da Vujanović ne želi da se preda, oko 18 časova, sa službenicima CB Podgorica upali u njegovu porodičnu kuću i uhapsili ga. Tom prilikom od Vujanovića su oduzete dvije puške.

On je nakon šest časova drame, oko 16.40 izašao na terasu kuće i vikao da se neće predati, a policiji je poručio "da dođu sjutra".

Vujanović je ranije repetirao oružje, ali nije pucao na pripadnike policije, a više puta je prijetio da će to uraditi.

U jednom trenutku je Vujanovićev sin (19) viđen na ploči kuće sa puškom u rukama, dok Vujanović kod sebe ima automatsku pušku i nosi pancir.

O predaji Vujanovića, osim policije, pregovarali su i njegov prijatelj Radojica Rajo Božović, bivši predsjednik fudbalskog kluba "Zeta". Božović se nalazio u kući Vujanovića. On je zatim izašao i ponovo se vratio u kuću sa policijom, te su oni pričali sa njegovim sinom Rankom koji je sa organima reda i napustio kuću.

Ispred kuće je oko 15 časova stigao i načelnik CB Podgorica Jovica Rečević, koji je oko 16 časova otišao.

U kući je bio takođe i Željko Đukanović, advokat od starijeg Vujanovića, kao i bivši bokser i komšija zabarikadiranog Dragan Mugoša, a tokom priče sa njima, on je uhapšen od strane policije i izveden iz kuće.

Sve je počelo kada je tokom saobraćajne kontrole oko 11 sati u Golubovcima policija zaustavila Vujanovićevog sina, koji je vozio neregistrovani automobil bez tablica i nije imao vozačku dozvolu.

Sin je s lica mjesta pobjegao ka kući u kojoj stanuje, gdje je policiju dočekao naoružani otac. Vesko Vujanović je od ranije poznat policiji po izvršenju više krivičnih djela.

Na licu mjesta je bila Hitna pomoć. Posebna jedinica policije SAJ se povukla ranije, kao i vatrogasci.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović nije odgovarao na telefonske pozive "Vijesti".

Galerija

Bonus video: