Drašković: Pokušaj udara na vladu CG, teroristi vođeni iz Srbije

“Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe, sad su zartrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji", rekao je Drašković
81 pregleda 133 komentar(a)
Vuk Drašković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vuk Drašković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.10.2016. 15:10h

Lider srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kazao je, komentarišući hapšenje 20 srpskih državljana u Crnoj Gori na dan izbora, da je apsolutno u pitanju pokušaj jednog terorističkog udara na vladu Crne Gore iza kojeg stoje paralelne strukture države Srbije.

“Rukopis je isti. Kad su pucali na mene u Budvi zatrpali su Srbiju lažima da sam ja pucao na sebe, sad su zartrpali Srbiju lažima da je Milo Đukanović našao teroriste u Srbiji. To je logika u koju se ubjeđuje narod Srbije. Ti teroristi su vođeni iz Srbije”, rekao je Drašković.

Drašković je gostujući u emisiji na televiziji N1 komentarisao i oslobađajuću presudu za pokušaj atentata na njega u Budvi 2000. godine. On je kazao da je na djelu sudski terorizam.

“Do 2012. godine neki teroristi iz DB-a su osuđivani. Od tada do danas nema osuđujućih presuda već samo oslobađajućih. Za Budvu će crnim slovima biti upisano u istoriju pravosuđa. Sud je rekao da oni nijesu krivim, radili su po naređenima službi”.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u četvrtak prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom su bivši pripadnici Državne bezbjednosti Milan Radonjić, Stevan Basta i Ratko Romić oslobođeni optužbi da su učestvovali u pokušaju ubistva Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi.

Dodaje da je Vučić 2012. godine najavio obračun sa strukturama DB, a kako ističe: “Evo u šta se to pretvorilo!”.

Na pitanje šta podržava sada kada je u pitanju politika Vlade Srbije koju vodi Vučić, Drašković kaže da nikako ne može da podrži slavodobitno klicanje: “Pa šta, i ne moramo da idemo u Evropu”, kazao je Drašković.

Dodaje da se sada ulaže energija u rušenje Briselskog sporazuma. “Politika poraza, Miloševićevih službi, nacionalne elite je skrivala gubitak Kosova i iskopala kosovski grob, a mi umjesto da se odvežemo od te politike cijelu Srbiju guramo u kosovski grob. Oni brane ono što nemamo”.

Na podsjećanje da je i sam učestovao u vlasti od 2000. godine koju istovremeno optužuje da je mafijaška, on kaže da je kao šef diplomatije vodio proces evroatlanskih integracija. Ocjenjuje da je ta politika evroatlanskih integracija pala kad se raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore jer je Crna Gora bila ta koja je ”vukla ka Evropi i NATO”.

“Čim je otišla Crna Gora rekao sam da ulazimo u tunel bez crnogorskog fenjera i da će Vlada Srbije odustati od priključenja NATO a ne isključujem da ćemo odustati i od Evrope.”

Bonus video: