Crnogorski karatisti otputovali u Linc

56 pregleda 0 komentar(a)
Karate Istanbul, Foto: Fejsbuk
Karate Istanbul, Foto: Fejsbuk
Ažurirano: 23.10.2016. 13:57h

Crnogorski karatisti otputovali su danas za Linc, gdje će od 25. do 30. oktobra učestvovati na Svjetskom prvenstvu (SP), saopšteno je iz Karate saveza.

Crnu Goru će u Lincu predstavljati 14 karatista, od kojih će samo Biserka Radulović nastupiti u katama.

U borbama, u muškoj konkurenciji, takmičiće se Mario Hodžić (do 67), Nemanja Brašanac (do 75), Ljubiša Mihailović (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84 kilograma).

Muški tim u borbama činiće Mihailović, Cecunjanin, Brašanac, Vuk Šuković, Nikola Malović, Filip Vijadinović i Vuk Popović.

U ženskoj konkurenciji nastupiće Ana Drašković (do 55), Jelena Maksimović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68). Anja Jović zbog zdravstvenih problema nije mogla da otputuje.

U ekipnoj konkurenciji takmičiće se Raković, Konjević, Maksimović i Drašković.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić, smatra da crnogorski karatisti imaju kvalitet za medalju.

"Nikada nijesmo, kao sada, imali veću šansu da se sa SP vratimo sa jednom od medalja, pogotovo u ženskoj konkurenciji. Neće biti nimalo lako u konkurenciji preko 100 država uzeti medalju, ali vjerujemo u naše takmičare da će poslije pauze od preko 20 godina obradovati Crnu Goru sa jednom od medalja", kazao je Fatić agenciji MINA.

Posljednje svjetsko odličje osvojio je Veselin Mićović 1996. godine.

Najveći uspjeh u 2016. godini ostvarila je Dragana Konjević, koja je bila bronzana na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu.

Na turnirima Premijer lige, Marini Raković pripala je bronza u Parizu, dok je isto odličje osvojila Biserka Radulović u Salcburgu.

Prvak Evrope postao je Mario Hodžić, na šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore u Limasolu.

Na seniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu zlatne medalje osvojili su Jelena Maksimović i ženski tim u borbama (Ana Drašković, Dragana Konjević, Jelena Maksimović i Marina Raković), srebrna je bila Dragana Konjević, a bronzani Marina Raković, Ana Drašković, Almir Cecunjanin i muški kata tim (Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Boris Zečević).

Drašković je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Laškom.

Srebrne medalje osvojili su Biserka Radulović i Mijat Vojvodić u katama i Dragana Konjević u borbama, u kategoriji preko 68 kilograma, dok je bronzano odličje pripalo Marini Raković u kategoriji do 68 kilograma.

Bonus video: