Herceg Novi: Nakon svađe otišao do kuće, uzeo pištolj, pa pucao na policajce

"Osumnjičeni M.R. jr prvo ostvario fizički kontakt sa S.Lj, na način što ga je dodirnuo gornjim dijelom tijela a potom uputio prijetnje i uvrede policijskim službenicima, nakon čega je izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom, i uperio ga u S.Lj. i A.V. ponavljajući prijetnje i uperujući pištolj naizmjenično u oba službenika policije", saopšteno iz policije
104 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj, pucanj, Foto: Shutterstock
Pištolj, pucanj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.12.2018. 11:38h

Policija je uhapsila M.R. (24) iz Herceg Novog zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu dva policijska službenika S.Lj. i A.V.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici u momentu izvršenja krivičnog djela nisu bila na dužnosti.

"Policijski službenici S.Lj. i A.V. su, 08.12.2018. godine oko 03,30 časova, došli ispred objekta brze hrane gdje je osumnjičeni M.R. prvo ostvario fizički kontakt sa S.Lj, na način što ga je dodirnuo gornjim dijelom tijela a potom uputio prijetnje i uvrede policijskim službenicima, nakon čega je izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom, i uperio ga u S.Lj. i A.V. ponavljajući prijetnje i uperujući pištolj naizmjenično u oba službenika policije. M.R. je, kako se sumnja, ispalio hitac u njihovom pravcu koji su policijski službenici izbjegli a brzom i efikasnom reakcijom ovih službnika osumnjičeni je razoružan i lišen slobode. Događaj su odmah prijavili Dežurnoj službi CB Herceg Novi".

Iz policije navode da u incidentu nije bilo povrijeđenih lica.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je ovom događaju prethodio događaj u blizini jednog noćnog kluba u Igalu, kad su M.R. i S.V. fizički napadnuti od strane D.P, A.P. i K.B. Tom prilikom M.R. i S.V. su zadobili povrede koje su konstatovane u Hitnoj medicinskoj pomoći u Herceg Novom. Nakon ovog događaja M.R. je, kako se sumnja, otišao do kuće i uzeo pištolj marke "Crvena Zastava" cal. 7,62mm, u ilegalnom posjedu, i u namjeri da se obračuna sa licima koja su ga fizički napala otišao je do objekta brze hrane gdje nije zateko navedena lica već je počinio krivično djelo na štetu policijskih službenika".

Iz policije navode da je izuzet pištolj sa okvirom u kojem su bila četiri metka i jedan metak u cijevi, a da su pronađeni i izuzeti čaura i dio ispaljenog projektila.

"Pronađeni i izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, a o događaju koji je prethodio ovom, odnosno koji se dogodio u blizini noćnog kluba, tužilac će se izjasniti nakon prikupljanja potrebnih obavještenja", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: