Kračlou slavio u Australiji, Markes ispao u 10. krugu

Kračlou je u Australiji slavio drugu pobjedu, nakon što je bio najbrži i u Češkoj ove godine
0 komentar(a)
Kal Kračlou, Foto: Vikipedija
Kal Kračlou, Foto: Vikipedija
Ažurirano: 23.10.2016. 08:55h

Britanac Kal Kračlou pobjednik je velike nagrade Australije u najprestižnijoj klasi motociklizma. Vozač LCR Honde, Kračlou, je do druge pobjede ove sezone i u karijeri, došao sjajnom vožnjom.

Iza njega plasirao se Valentino Rosi, koji je startovao sa 15. poziocije, dok je posljednji stepenik na pobjedničkom postolju zaslužio vozač Suzukija, Maverik Vinjales.

Španac Mark Markes na Hondi, izletio je u 10. krugu, u momentu kada je bio na liderskoj poziciji ali mu je opasno prijetio Kračlou. Markes je pobjedom na velikoj nagradi Japana u prethodnoj trci, obezbijedio šampionsku titulu u Moto GP. To je njegova treća titula u najprestižnijoj klasi, a peta ukupno. Markes na stazi "Filip Ajlend" prvi put ove sezone nije uspio da završi trku.

"Izabrali smo iste gume Markes i ja, ali on je napravio grešku kakvu sam i ja na istoj stazi prije dvije godine. Sada sam u toj krivini manje kočio a onda dodavao gas. Cilj mi je bio da u ovoj sezoni izborim dvije pobjede, i uspio sam. Nakon trijumfa na vlažnoj stazi sada sam pokazao da mogu do pobjede i na suvoj", kazao je Kračlou.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već 30. oktobra, velikom nagradom Malezije na stazi Sepang.

Bonus video: