Ništa od podviga, Luka Bar se oprostila od Lige šampiona

63 pregleda 0 komentar(a)
Dijana Vuković, Foto: Cev.lu
Dijana Vuković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.10.2016. 17:23h

Ništa od podviga u "Topolici", Luka Bar se na debiju u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju oprostila već na startu, jer izabranice Vladimira Milačića nijesu uspjele, u revanšu pred svojim navijačima, da nadoknade poraz od 3:1 u Estoniji. Barankama je trebala pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborile "zlatni set" i šansu da se bore za prolaz. "Sirene" su na kraju poražene 3:2, iako su vodile 2:1 u setovima.

Iskusnija Kohila, tako, zasluženo ide u drugo kolo kvalifikacija, na dvomeč sa srpskim šampionom Vizurom, dok će Luka Bar svoju evropsku sezonu nastaviti u prvom kolu CEV kupa, protiv austrijskog Tirola iz Inzbruka.

"Odigrali smo dobru utakmicu, jako dobro dva seta. U drugom setu smo imali pad, u četvrtom takođe, ali smo uspjeli da se izvadimo iz neugodnih situacija, imali smo i priljučak na 21:22 i čistu kontru, koju nismo realizovali, nažalost. Vidi se da Kohila ima više iskustva, redovno igra evropska takmičenja, igra Baltičku ligu, koja je jača od naše lige. Mislim da su zasluženo pobijedili, a mi smo šansu propustili u prvom meču, jer smo tamo igrali jako loše na servisu i prijemu",kazao je “Vijestima” trener Baranki Vladimir Milačić.

Gošće su u prvom setu vodile samo 3:2 i 4:3, da bi Luka Bar serijom 4:0 prvi put stekla osjetniju prednost na 7:4. Ipak, Estonke su izjednačile na 9:9, držale su priključak do 12:12, a onda su Baranke serijom odličnih servisa Tijane Kruta “pobjegle” na 17:12 (tri poena iz napada, odnosno kontranapada, po jedan iz bloka i servisa) i praktično prelomile set u kojem su vodile i 23:14.

Luka Bar je dobro počela i drugi set, povela je 5:3, imala prednost do 6:5, ali je onda pala, prvenstveno na prijemu servisa, što su gošće iskoristile i servisom potpuno razbile igru Baranki. Crnogorski šampion je, kako-tako, držao priključak do 13:15, a a onda je na servis došla Kertu Lak, i servirala do vođstva Kohile od 20:13, kada je i set odlučen. Marija Bojović je sa dva uzastopna asa uspjela da smanji zaostatak na 18:22, ali Kohila nije dozvolila preokret.

Servis je bio preloman i u trećem setu, ovoga puta na strani domaćih odbojkašica, koje su na statu povele 4:1, tri poena su imale i na prvom tehničkom tajm-autu (8:5), nakon kojeg su se Baranke odlijepile i asom Marije Bojović povele sa 14:7, kada se izgledalo da je set odlučen. Međutim, pad koncentracije domaćih, i nekoliko asova Monakmae, uticali su da se Kohila potpuno vrati izjednači na 14:14, i natjera Milačića da potroši oba tajm-auta. Ipak, Dijana Vuković je sa tri osvojena poena od četiri svoje ekipe vratila sigurnu prednost “sirenama” na 18:14, nakon čega više nije bilo povratka Estonkama, posebno kada je Danijela Bakjaktarović sa tri uzastopna asa (prije toga je zamijenila Milana Rovčanin zbog servisa) donijela nedostižnih 24:17…

Četvrti set je odlučio ukupnog pobjednika. Kohila je konstantno vodila, na 13:7 se činilo da će lako do izjednačenja, ali je Luka Bar uspjela da se vrati u set, priđe na 21:22, ali Milana Rovčanin nije uspjela da realizuje kontru za 22:22, pa je ovaj set, samim tim i meč otišao u nepovrat.

U odlučujućem setu je bio evidentan nedostatak motiva kod domaćih odbojkašica, pa je Kohila to iskoristila da dođe i do druge pobjede u ovom dvomeču..

"Mi smo u pripremnom periodu imali jako dobre utakmice sa srpskim i hrvatskim timovima, ali vidi se razlika između kontrolnih i zvaničnih mečeva. Ali, ja barem mogu biti zadovoljan, vidjećemo šta će reći uprava. Mislim da su djevojke izvukle pouke iz ovih mečeva, a ne treba zaboraviti da nam korektora igra djevojka 99. godište (Dijana Vuković), i igrala je jako dobro dvije utakmice. Libero Melisa Cenović je 98. godište i nema baš neko veliko iskustvo, osim igara u reprezentaciji. U svakom slučaju, imaćemo još dvije dobre evropske utakmice", dodao je Milačić.

Luka Bar – Kohila 2:3 (25:18, 19:25, 25:18, 12:25, 13:15)

Bar – Dvorana: “Topolica”. Gledalaca: 400. Sudije: Konstantin Jovčev (Bugarska) i Ksenija Jurković (Hrvatska). Poeni iz napada: Luka Bar 48, Kohila 51. Poeni iz bloka: Luka Bar 8, Kohila 10. Poeni iz servisa: Luka Bar 16, Kohila 10. Greške: Luka Bar 30, Kohila 32.

Luka Bar: BOJOVIĆ 4, Dević (libero 2), Duraković 1, CENOVIĆ (libero 1), JOKSIMOVIĆ 4, ROVČANIN 23, J. Rosić, M. ROSIĆ 7, Vujanović 2, VUKOVIĆ 21, KRUTA 7, Barjaktarović 3.

Kohila: LAK 25, MONAKME 6, OUNPU 3, Pertens 2, Tamsar, Kardi, Merekula, KARPUŠINA 8, Karm 1, GORINA 11, VAHTRA (libero), PEIT 15.

Bonus video: