Lara Gut najbrža u Zeldenu

Gut je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede u Svjetskom kupu došla je u ukupnom vremenu dva minuta, 23 sekunde i dvije stotinke.
0 komentar(a)
Lara Gut, Foto: Reuters
Lara Gut, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2016. 12:58h

Lara Gut je na najbolji način počela odbranu titule u Svjetskom kupu - švajcarska skijašica je pobijedila u prvom veleslalomu sezone, koji je za Svjetski kup vožen u austrijskom Zeldenu.

Gut je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do 19. pobjede u Svjetskom kupu, četvrte u veleslalomu, došla je u ukupnom vremenu dva minuta, 23 sekunde i dvije stotinke.

"Uvijek je specijalno skijati u Zeldenu, a ovo je prvi put da dolazim na ovu stazu kao pobjednica Svjetskog kupa. Bilo mi je teško ujutro, prije trke sam stalno mislila na to, ali mi je Marsel (Hiršer) dan ranije rekao da samo skijam, da ne mislim da ništa drugo. To sam i uradila kada sam izašla na stazu", rekla je Lara Gut.

"Uz to, dan je bio lijep, to je bio ključ. Drago mi je zbog pobjede i činjenice da sam bila brza i u prvoj vožnji, jer je druga bila teška", dodala je Švajcarkinja.

Gut je za sekundu i 44 stotinke bila je brža od drugoplasirane Amerikanke Mikaele Šifrin, dok je treća bila Italijanka Marta Basino, sa zaostatkom sekundu i 93 stotinke.

Basino se prvi put popela na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.

Na četvrtom mjestu završila je Austrijanka Stefani Bruner, peta je bila Italijanka Sofija Gođija, a šesta Francuskinja Tesa Vorli.

Zelden će sjutra biti domaćin veleslaloma skijaša.

Poslije tronedjeljne pauze, svi se sele u finski Levi (12. i 13. novembra).

Narednih pet mjeseci u 51. po redu Svjetskom kupu biće vožene ukupno 44 trke u muškoj i 41 u ženskoj konkurenciji.

U konkurenciji žena Svjetski kup se završava veleslalomom, a kod muškaraca slalomom 20. marta na finalu sezone u Aspenu.

Bonus video: