Poljakinja kod koje je nađen radioaktivni paket: Radijum mi služi za alternativno liječenje

Barinova je uhapšena sredinom septembra pošto je preko graničnog prelaza Karasovići u Konavlima pokušala iz Hrvatske da u Crnu Goru prenese 10-ak grama opasnog radijuma 226
2 komentar(a)
Granični prelaz Karasovići, Foto: 24sata.hr
Granični prelaz Karasovići, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 21.10.2016. 16:39h

Državljanka Poljske Viktorija Barinova (45) koja je uhapšena sredinom septembra pošto je preko graničnog prelaza Karasovići u Konavlima pokušala iz Hrvatske da u Crnu Goru prenese 10-ak grama opasnog radijuma 226 u novom iskazu je saopštila da je dio grupe ekoaktivista i alternativaca kojima radijum 226 u prahu služi za alternativno liječenje, piše Jutarnji list.

Barinova je inače rođena na Krimu i zaposlena je u poljskoj poslovnici jedne ruske kompanije.

Jutarnji list navodi da uz činjenicu da je išla u Crnu Goru u kojoj su slijedili parlamentarni izbori, to je pokrenulo glasine koje su prava teorija zavjere, a prema kojima je 10-ak grama izotopa radijuma 226 namijenjeno crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću kao "vrlo jasna poruka da se ne igra sa slovenskom braćom te da nikako ne ulazi u NATO savez.

Međutim, Poljakinja koja kako piše Jutarnji list, izgledom podsjeća na bivše hipike, odnosno članove pokreta djece cvijeća 60-ih godina 20. vijeka, utvrdila je da joj je krajnje odredište Grčka. Taj dio iskaza nije mijenjala, ali je u novom iskazu priznala da je dio grupe ekoaktivista i alternativaca kojima radijum 226 u prahu služi za alternativno liječenje.

Bonus video: