„Sirene” vjeruju da mogu do podviga

Crnogorskom šampionu je, dakle, potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila “zlatni set” i šansu da se domogne drugog kola. Svaki drugi epilog vodi Estonke u narednu rundu i dvomeč sa srpskom Vizurom.
0 komentar(a)
Marija Bojović, Foto: Cev.lu
Marija Bojović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.10.2016. 08:59h

I pored poraza od 3:1 u Estoniji, odbojkašice Luke Bar vjeruju da danas pred svojim navijačima može da eliminiše Kohilu, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Iz prostog razloga što su Baranke u gostima svojim greškama protivniku poklonile čak 37 poena (Kohila je imala 13 grešaka manje), i umnogome pomogle Kohili da slavi na svom parketu...

"Žao mi je što u Estoniji nismo ostvarili bolji rezultat, jer smo imali priliku za to. Nije nas rival nadigrao kao što konačni rezultat pokazuje. Mislim da posjedujemo kvalitet da u revanšu pred domaćim navijačima napravimo mnogo više. A to je taj “zlatni set”. Bili smo i oslabljeni u prvom duelu, tako da će nam vjerovatni povratak Vesne Joksimović mnogo značiti u svim segmentima igre. Podrška je neophodna i sa tribina, i vjerujem da će nas Barani podržati u ovom važnom duelu. Očekuje nas sasvim sigurno drugačija utakmica u odnosu na onu od prije nekoliko dana", rekao nam je trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Crnogorskom šampionu je, dakle, potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 kako bi izborila “zlatni set” i šansu da se domogne drugog kola. Svaki drugi epilog vodi Estonke u narednu rundu i dvomeč sa srpskom Vizurom. Poraženi iz barskog duela sezonu na evropskoj sceni nastaviće u prvom kolu CEV kupa, protiv austrijskog Tirola iz Inzbruka.

"Sad kad su se slegle strasti poslije prve utakmice, mogu da kažem da mi je žao što nismo pružile bolju partiju, što nismo odigrale na našem nivou, jer sam sigurna da bi rezultat bio u našu korist. Previše smo griješila, zato je poraz bio neminovan. Sad znamo o kakvoj se ekipi radi. Možemo da iogramo sa njima I da ih pobijedimo. Imamo prednost domaćeg terena, odmorile smo se od puta, znamo slabosti protivničke ekipe, tako da sam sigurna da ćemo pružiti bolju igru i napasti Estonke. Mnogo zavisi od nas, naše atmosfere, pa vjerujemo da možemo izboriti “zlatni set”. Što je najbitnije, psihički smo spremne za revanš", kazala je za “Vijesti” tehničarka Luke Bar Marija Bojović.

Utakmica u “Topolici” počinje u 17 sati. Ulaz je slobodan.

Bonus video: